Αυλή των ευχών: Νέο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Κουφόβουνο

Μια μικρογραφία των μεγάλων Χριστουγεννιάτικων πάρκων ανά την Ελλάδα επιχειρεί να λειτουργήσει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος  «Το κάστρο» , με την «Αυλή των Ευχών» που άνοιξε τις πύλες της χθες Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στο χωριό Κουφόνουνο του Διδυμοτείχου.

Η αυλή έχει στηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου του χωριού,  που διαθέτει την ασφάλεια και την έκταση ώστε να αναπτυχθεί εάν πλήρες Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Ο πρόεδρος του  Συλλόγου και χοροδιδάσκαλος,  Γιώργος Τοπαλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην ανάγκη που προέκυψε από την αποχή λόγω πανδημίας,  εκδηλώσεων που χαροποιούν τα παιδιά, να δημιουργήσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη αυλή για να ζωντανέψουν την γιορτινή διάθεση .

Έτσι δειλά- δειλά ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τις 5.30 έως τις 7.30 καλώντας μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν την αυλή να κάνουν τις ευχές τους να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη αλλά και πολλούς ήρωες όπως ο Μίκη, η Μίνι, ο Ντόναλντ, η Νταίζη, ο μπάρμπα Στρούμφ η Στρουμφίτα, να διασκεδάσουν τα παιδιά.

Ένα ξεχωριστό σόου με την Frozen θα διεξαχθεί την σκηνή της Αυλής.

Ο κ. Τοπαλίδης απηύθυνε ανοιχτή  πρόσκληση  στα «Δίδυμα  Τείχη» αλλά και σε όποιον άλλο Σύλλογο επιθυμεί, να επιχειρήσουν μια συνεργασία όλοι μαζί σε ένα χώρο ασφαλή και άνετο για κάθε θεματική δράση. Είναι η πρώτη κίνηση που γίνεται και εύχεται να μην είναι η τελευταία.

Αυτό που τόνισε με έμφαση ήταν πως θα τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα και πως δεν θα υπάρχει καμία επαφή με τα παιδιά για λόγους ασφαλείας, όλα θα προσφέρονται με τσιμπίδες, οι άνθρωποι θα βρίσκονται πίσω από τα περίπτερα, ενώ δεν θα υπάρχει λόγος να μπουν τα παιδιά  σε εσωτερικούς χώρους

Ακόμη αν κάποιος γονέας ή συγγενής δεν μπορεί λόγω των μέτρων να μπει μέσα στην Αυλή, θα υπάρχουν συνοδοί που θ΄ αναλάβουν να παίρνουν τα παιδάκια για να τα ξεναγήσουν στο χώρο.

Το Κουφόβουνο όπως ανέφερε δεν απέχει μακριά και μπορεί από κάθε μέρος κάποιος να το επισκεφθεί .

Από την συμμετοχή του πρώτου Σαββατοκύριακου θα εξαρτηθεί εάν το χωριό θα λειτουργήσει και το επόμενο διήμερο 27 και 28 Δεκεμβρίου.

«Με πολύ αγάπη και μεράκι ξεκινήσαμε το εγχείρημα αυτό πιστεύοντας ότι  του χρόνου θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο με την συμμετοχή και άλλων Συλλόγων που επιθυμούν σε μια από κοινού συνεργασία η οποία μπορεί να δρομολογηθεί έτσι ώστε να φέρει κίνηση και ανάπτυξη όπως τόσες άλλες δράσεις, σε άλλες πόλεις,» κατέληξε ο κ. Τοπαλίδης.

πηγή:ertnews.gr