“Αθάνατες του Αζραέλ”

Ένα μυθιστόρημα του Φανταστικού από δύο Ελληνίδες συγγραφείς που πραγματεύεται τη θεματολογία της γυναικοκτονίας, περαστικά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα συνεχώς στη χώρα μας και ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Σας παρουσιάζουμε σήμερα λοιπόν ένα εκπληκτικό βιβλίο αφιερωμένο σε όλες αυτές τις γυναίκες που είτε δολοφονήθηκαν, είτε κακοποιήθηκαν από αυτούς που της “αγαπούσαν”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Αζραέλ, ένας από τους Αρχαγγέλους του θανάτου, υπηρετεί την Άρχουσα Τάξη συλλέγοντας τις ψυχές των νεκρών. Καθήκον του είναι να τις οδηγεί στα μεταθανάτια πεδία που τους αρμόζουν. Όμως, ο Αρχάγγελος κρυφά παρεκκλίνει των δογματικών κανόνων. Και μαζί με τους παλιούς συντρόφους του από τον Κύκλο του Ιερού Θηλυκού, παραμένει πιστός σε έναν αρχαίο όρκο: «Όλοι όσοι με κακία έπραξαν, θα τιμωρούνται πάντα».

Τέσσερεις μυστικές αποστολές της ομάδας του Αζραέλ αποκαλύπτουν το αληθινό έργο του Κύκλου μέσα στον χρόνο. Από το Ασένοβγκραντ στο Λονδίνο και απ’ την Κόνιτσα μέχρι και τη Χουάρες, βασανισμένες ψυχές γυναικών ζητούν επιτακτικά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Άσμια, η Μάρθα και η Μαίρη Τζέην, η Εντόνα και η Σεσίλια που δολοφονούνται, είναι μονάχα μερικές από τις γυναίκες που αρνούνται το Φως και τη μετά θάνατον Λησμοσύνη που προσφέρει ο Αζραέλ. Η οργή που μαίνεται στις ψυχές τους, απειλεί να τις μετατρέψει σε αιμοδιψή στοιχειά. Ο Αρχάγγελος δεν έχει άλλη λύση απ’ το να τις κρατήσει κοντά του και να τις κάνει Αθάνατες.

Ποιοι όμως είναι στ’ αλήθεια ο Αζραέλ και οι σύντροφοί του; Και ποια αρχαία εγκλήματα της Δυναστείας των Δώδεκα, που έμειναν τότε ατιμώρητα, οδήγησαν στη δημιουργία του Κύκλου τους; Πώς γεννήθηκε ο τρομερός φύλακας-δαίμονας της Στύγας, ο τιμωρός των εγκληματιών; Και ποια είναι εκείνη η αγαπημένη, που επί αιώνες ψάχνει ο Αρχάγγελος ανάμεσα στις θνητές γυναίκες;

Η μεγάλη μάγισσα Εκάτη έχει προφητέψει ότι ο σκληρός κόσμος των ανθρώπων θα αρχίσει να αλλάζει με την επιστροφή του Ιερού Θηλυκού. Και η ειμαρμένη του Κύκλου είναι η επαναφορά της θεάς…

Link για το video trailer του βιβλίου «Αθάνατες του Αζραέλ»:

Λίγα λόγια για τις δημιουργούς του βιβλίου:

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σαν καθηγήτρια αγγλικής και γαλλικής γλώσσας. Τα τελευταία 15 χρόνια ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο. Συγγραφέας και εικονογράφος του Φανταστικού δημιούργησε το 2011 τον “Ονειρόκοσμο” Angel Eyes συνδυάζοντας τις κλίσεις της κι έκτοτε προσπαθεί να αναβιώσει το είδος του εικονογραφημένου μυθιστορήματος.

Έχει κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στη Χίο, ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε εγχώρια φεστιβάλ του Φανταστικού και της pop κουλτούρας, όπου έχει τη χαρά να συναντά και να συνομιλεί με το αναγνωστικό κοινό. Βιβλία της που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής είναι τα εξής: Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες (2016), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το μονοπάτι (2017), Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός (2018), Angel Eyes Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια (2019), Inari: Ο Δράκος με τις Επτά Καρδιές (2019),

Η Μαρία Κέρογλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1967 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έλκει την καταγωγή της από τη Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας από την πλευρά του πατέρα της και από τα Κιμμέρια Ξάνθης από την πλευρά της μητέρας της. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδο, Νομική στην Κομοτηνή και είναι κάτοχος MSc  στη “Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Γράφει από μικρή ποίηση και στίχους, κάποιοι από τους οποίους έχουν μελοποιηθεί από τη μουσικό Κατερίνα Τσίτσα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο από την ηλικία των δεκατεσσάρων. Το 2017-2018 συμμετείχε στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μουσική ραδιοφωνική παραγωγός σε μέσα της Καβάλας, Κομοτηνής και Χίου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Συλλόγου Αστρονομίας Χίου (2012-2018). Είναι εκπαιδευτικός στη Χίο και τα τελευταία χρόνια διευθύντρια σε Δημοτικό σχολείο. Έχει έναν γιο, τον Ιάκωβο, φυσικό, που ζει στη Θεσσαλονίκη.