“Χρυσός” ο Μιχαλεντζάκης, “ασημένιος” ο Καρυπίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης

Δύο δικά μας παιδιά, δύο Εβρίτες, ο Δημοσθένης Μιχλαεντζάκης και ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησαν ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα ανεβάζοντας την Ελλάδα για τρίτη φορά στο βάθρο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ της Πορτογαλίας.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης νωρίτερα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 4η ημέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο S1, χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που φιλοξενείται για 4η ημέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, με επίδοση 6:15.18, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ, τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 200μ. ελεύθερο S1, ανεβάζοντας την Ελλάδα ξανά στο βάθρο των νικητών.

 Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τον Καρυπίδη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τα δύο ασημένια που πήρε το 2017 στο Μεξικό. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Νικόλαος Κόντου, που κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 8:22.42.

Τέλος, εκτός τελικού στα 400μ. ελεύθερο S6 έμεινε η Μαρία Τσάκωνα με επίδοση 7:07.20, η οποία ήταν και ο 9ος καλύτερος χρόνος στα προκριματικά.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής κατέκτησε το αργυρό στα 200μ. ελεύθερο στην κατηγορία S1, ενώ σημείωσε και μεγάλο ατομικό ρεκόρ.

Ο Δημήτρης ανέβηκε έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κάνοντας για ακόμη μία φορά περήφανη την Αλεξανδρούπολη και την χώρα του.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο για τον Καρυπίδη σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά τα δύο ασημένια που πήρε το 2017 στο Μέξικο Σίτι.

Την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε πριν από λίγο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης!

Ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης κατέκτησε την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία S8 με χρόνο 59.33.

Συγχαρητήρια στους δύο Εβρίτες αθλητές που ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο!