Αρχίζουν οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς

Σήμερα, Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για τους κατόχους voucher από την ΕΕΤΑΑ. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτέμβρη τη φοίτησή τους – η ημερομηνία ποικίλει ανάλογα τον παιδικό σταθμό – τόσο σε παιδικούς σταθμούς των δήμων τους όσο και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που συνεργάζονται με την ΕΕΤΑΑ.

Φέτος, όπως και πέρσι, η ΕΕΤΑΑ «έτρεξε» παράλληλα δύο προγράμματα για τους παιδικούς σταθμούς, το συγχρηματοδοτούμενο κοινοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για 14η συνεχή χρονιά και το πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας», που λειτουργεί παράλληλα και συμπληρωματικά με την πρώτη δράση.

Συνολικά, υπέβαλαν αίτηση 167.104 μητέρες (και κηδεμόνες) για 232.203 παιδιά. Η ΕΕΤΑΑ σημειώνει πως μετά την εξέταση των ενστάσεων, έλαβαν voucher 118.443 μητέρες, για 152.269 παιδιά, προκειμένου να εγγραφούν σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι έμειναν εκτός δομών 80.000. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν voucher ανα δομή είναι:

  • ΒΡΕΦΗ: 7.323
  • ΝΗΠΙΑ: 44.993
  • ΚΔΑΠ: 63.051
  • ΚΔΑΠ AμεΑ: 6.902