Από τις 5 Νοεμβρίου η δεύτερη δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική (δεύτερη) δόση εκείνων που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Όπως ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει χρονικό διάστημα 2 μηνών από τον εμβολιασμό τους, θα μπορούν από την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου να κλείνουν το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται ότι η δεύτερη δόση στο σκεύασμα Johnson & Johnson ισοδυναμεί με την τρίτη δόση των υπόλοιπων εμβολίων που έγιναν σε δύο δόσεις.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η αναμνηστική δόση για όσους έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson μπορεί να γίνεται είτε με νέα δόση Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna.

Να σημειωθεί ότι, σήμερα συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με αντικείμενο την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, στους κάτω των 50 ετών και αφού έχουν κλείσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση.