Από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ στο gov.gr

Το ΟΣΔΕ γυρίζει σελίδα και από την προσεχή Πέμπτη 14 Απριλίου, οφείλουν όλοι να συμμορφωθούν ώστε οι δηλώσεις των αγροτών να υποβάλλονται από την επίσημη ηλεκτρονική βάση του κράτους.

«Οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2022 θα κατατεθούν για πρώτη φορά μέσω του gov.gr», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου εξηγεί ότι η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας αναμένεται την Πέμπτη (14/4) και επισημαίνει: «Με σχέδιο θέτουμε στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη όλα τα διαθέσιμα προηγμένα εργαλεία».

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη, που έγινε στις 11/4, στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπό την ηγεσία του ΥπΑΑΤ κ. Γ. Γεωργαντά, με τον Πρόεδρο κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

Ανακοίνωση ΠΟΓΕΔΥ:
Πέρασαν ακριβώς δύο χρόνια από τον Απρίλιο του 2020 που η Ομοσπονδία μας με δύο απανωτές παρεμβάσεις της αφενός παρότρυνε την κυβέρνηση να «φιλοξενήσει» την διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης – ΕΑΕ (τη γνωστή σε πολλούς αίτηση στο ΟΣΔΕ) στο Δημόσιο υπολογιστικό νέφος (gov.gr) και αφετέρου χαιρέτιζε τις πρώτες προσπάθειες της να το κάνει.

Πριν από αυτό, αλλά και μετά (π.χ. τον Ιανουάριο του 2021), η ΠΟΓΕΔΥ δέχτηκε αρκετή λάσπη από πολλά και διάφορα «κέντρα και παρέες» στην προσπάθειά της να αρθούν όλες οι δυσκολίες δωρεάν ατομικής ηλεκτρονικής υποβολής της ΕΑΕ και να απλοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι διαδικασίες στην ηλεκτρονική «πλατφόρμα», ενσωματώνοντας παράλληλα σε αυτή όλες τις δυνατότητες που είχαν τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων – Κ.Υ.Δ.

Η Πολιτική Ηγεσία του ΥπΑΑΤ, δια του Υπουργού της κ. Γεωργαντά, ο οποίος διετέλεσε Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δήλωσε επίσημα με Δελτίο Τύπου πως «… Η έναρξη της πλατφόρμας λειτουργίας αναμένεται να γίνει την Πέμπτη (14/04/22), αξιοποιώντας και ενσωματώνοντας όλα τα νέα διαθέσιμα προηγμένα δεδομένα και εργαλεία που συντελούν στην υλοποίηση αυτής της κορυφαίας μεταρρύθμισης στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη…». Θεωρώντας αυτή την εξέλιξη ως δικαίωση και των δικών μας προσπαθειών και προτάσεων, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό και συγκεκριμένα στην πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ και στους Υπηρεσιακούς του παράγοντες, καθώς φυσικά και στη Διοίκηση και στους εργαζομένους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κλείνοντας καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας μας να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες της νέας εφαρμογής. Ταυτόχρονα θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή του ΥπΑΑΤ, αλλά και του ΟΠΕΚΕΠΕ, στις πολλές «τρικλοποδιές», ενδεχομένως στα όρια της σοβαρής και μεθοδευμένης υπονόμευσης, που έχουμε την αίσθηση πως θα ακολουθήσουν.