Από σήμερα οι αιτήσεις για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου

Ξεκινά σήμερα με διάρκεια έως τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού για το Ακαδημαϊκό έτος 2023-24.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα:

http://www.mintour.edu.gr/

Οι αιτήσεις αφορούν την κάλυψη 881 θέσεων στα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Τουρισμού σε Αλεξανδρούπολη, Γαλαξίδι, Άργος, Ρόδο, Κέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Περαία Θεσσαλονίκης και Ανάβυσσο Αττικής, με τις εξής ειδικότητες:

  • Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας
  • Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)
  • Τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής
  • Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα Τουρισμού

Σημειώνεται ότι θα λειτουργήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι δύο νέες πειραματικές ειδικότητες τουριστικής κατάρτισης στο ΙΕΚ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη για:

  • Στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας με εξειδίκευση στον Τομέα Διοίκησης Δωματίων και
  • Στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

Με αυτές τις δύο πειραματικές ειδικότητες, το Υπουργείο Τουρισμού φιλοδοξεί να θέσει την καινοτομία στον πυρήνα του Τουριστικής Εκπαίδευσης, ενώ για την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη των πειραματικών ειδικοτήτων, συνδράμουν με την τεχνογνωσία τους η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

Για πρώτη χρονιά φέτος, θα λειτουργήσει και στην Κέρκυρα, στο ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων, η νέα πειραματική ειδικότητα, “Στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων”, μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή της στο ΙΕΚ Μακεδονίας.

Δικαίωμα αίτησης στα ΙΕΚ Τουρισμού, έχουν όσοι είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Τεχνικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν και οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, αλλά δεν πέτυχαν τη συμμετοχή τους σε τμήμα ΙΕΚ.