Απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας Κύπρου με το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη και λειτουργία απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακας Κύπρου με το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, υπογράφηκε την Δευτέρα 31 Ιουλίου, στο γραφείο του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη.

Το μνημόνιο υπογράφηκε ανάμεσα στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για θέματα τουρισμού, Αθανάσιο Τσώνη και την εκπρόσωπο του Κυπριακού ταξιδιωτικού οργανισμού TOP KINISIS, αντιπρόεδρο, κα. Έλενα Τάνου.

Η παρούσα προγραμματική συνεργασία, έχει σαν στόχο, την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής της Αν. Μακεδονίας & Θράκης στο Κυπριακό κοινό, με σκοπό την έναρξη από την περίοδο του Πάσχα 2024 και καθόλα την καλοκαιρινή περίοδο (2024), της απευθείας αεροδρομικής σύνδεσης (charter), από και προς τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

Άμεσος στόχος, είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των κοινών δράσεων μεταξύ των τριών μερών, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη της έναρξης της αεροπορικής σύνδεσης Λάρνακα- Αλεξανδρούπολη, η αποτελεσματικότερη προβολή προορισμού και η αύξηση των επισκεπτών από την Κύπρο στην περιοχή μας.