Απεγκλωβίστηκαν σώοι χθες 27 μετανάστες από νησίδα του Έβρου στο Πύθιο

Tέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ Κομοτηνής με μια βάρκα, την συνδρομή της Πυροσβεστικής Διδυμοτείχου και με την παρουσία της αστυνομίας, απεγκλώβισαν χθες το μεσημέρι 27 Αφγανούς μετανάστες, 7 άνδρες, 6 γυναίκες και 4 παιδιά, οι οποίοι από το απόγευμα της Τρίτης ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα του χωριού Πύθιο στην παρεβρια περιοχή απ’ όπου έδωσαν το στίγμα τους σε ευρωπαϊκό αριθμό διάσωσης.
Ο απεγκλωβισμός έγινε με το φως της ημέρας επειδή τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν γίνονται τις βράδυνες ώρες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας που εδρεύει στο χωριό Χειμώνιο, όπου και έγινε η πρώτη καταγραφή τους ενώ όπως διαπιστώθηκε είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Εικάζεται ότι είναι άλλη μια περίπτωση όπου άγνωστοι διακινητές εγκαταλείπουν ανθρώπους σε παρέβριες νησίδες ώστε να τους εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές, φαινόμενο συχνό το τελευταίο δεκαήμερο λόγω και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.


Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για την καταγραφή και ταυτοποίηση των στοιχείων τους.