Απάτη με λεία – μαμούθ 95.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη

Θύμα απάτης έπεσε γυναίκα – Μέσα σ’ ένα μήνα της «έφαγαν» 95.000 ευρώ, αφού της έταξαν ράβδους χρυσού και πολύτιμους λίθους

Η αστυνομία συνέλαβε δύο αλλοδαπούς – Αναζητούνται τουλάχιστον τρεις ακόμη

Εξιχνιάσθηκε άμεσα ύστερα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απάτη σε βάρος ημεδαπής, που διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 19-6-2023 έως 13-7-2023, στην Αλεξανδρούπολη.


Συνελήφθησαν 13-9-2023 στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, δύο (2)αλλοδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά περίπτωση, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη τρείς τουλάχιστον άγνωστοι δράστες – συνεργοί τους που αναζητούνται.


Ειδικότερα, το παραπάνω χρονικό διάστημα η παθούσα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με φιλικό της πρόσωπο προσποιούμενο τον στρατιωτικό ιατρό που διαμένει στο εξωτερικό και προφασιζόμενος ότι θα της αποστείλει ένα δέμα το οποίο περιείχε ράβδους χρυσού και πολύτιμους λίθους, την έπεισε με πρόσχημα την τακτοποίηση διαφόρων εκκρεμοτήτων για την παράδοση του δέματος, να καταθέσει σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ.


Στη συνέχεια σε επικοινωνία που είχε η παθούσα μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με άγνωστο δράστη ο οποίος προσποιούνταν τον οδηγό εταιρείας ταχυμεταφορών που θα τις παρέδιδε το επίμαχο δέμα από το φιλικό της πρόσωπο, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις για τον εκτελωνισμό του δέματος, την έπεισε να μεταφέρει σταδιακά σε τέσσερις λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 73.000 ευρώ.


Έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού οργανώθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, όπου σε προκαθορισμένο ραντεβού για την εκ νέου καταβολή χρηματικού ποσού από την παθούσα με το ίδιο πρόσχημα (εκτελωνισμός του δέματος), συνελήφθη ένας αλλοδαπός δράστης ο οποίος την ανέμενε πλησίον της οικία της για την παραλαβή των χρημάτων, ενώ εντοπίσθηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη και ο δεύτεροςαλλοδαπός δράστης – συνεργός τουπου κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο των αρχών του Κονγκό και μία παραποιημένη άδεια διαμονής των βέλγικων αρχών.


Στη κατοχή των δραστών βρέθηκανσυνολικά και κατασχέθηκαντα ανωτέρω παραποιημένα έγγραφα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.