Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές του Έβρου λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών & οχημάτων στις περιοχές ευθύνης των Δασαρχείων Αλεξ/πολης και Σουφλίου

Για την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 3, για τις περιοχές των Δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου.

Για το λόγο αυτό τίθεται σε ισχύ η υπ΄ αριθ.182840/1639/14-6-2023 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ Δημητρίου Πέτροβιτς, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η διέλευση, η παραμονή και η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων, από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 14/7/2023, στις παρακάτω δασικές περιοχές ανά Δασαρχείο:

ΑΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

  1. Αναδασώσεις Κίρκης – Συκορράχης
  2. Χώρος αναψυχής Συκορράχης,
  3. Αναδασώσεις Μεσημβρίας
  4. Αναδασώσεις Κομάρου – Ατάρνης
  5. Δάσος και Χώρος αναψυχής Ιάνας
  6. Περιαστικό δάσος Παλαγίας (Βόρεια, Νότια και Γήπεδο Παλαγίας)
  7. Αναδασώσεις έναντι Κ.Α.Α.Υ. Μάκρης
  8. Άλσος Γαλλικού Σταθμού Ο.Σ.Ε.
  9. Δασική περιοχή Αετοχωρίου – Πεύκων – Λουτρού.

ΒΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

  1. Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου – περιοχή Α, με εξαίρεση την καμένη έκταση από την πυρκαγιά της 21ης Ιουλίου 2022.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Οι αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Δείτε την Απόφαση: https://diavgeia.gov.gr/doc/ΡΟ8Σ7ΛΒ-76Ψ