Αντιπολεμική διαδήλωση από τους φοιτητές της Ορεστιάδας στην κεντρική πλατεία της πόλης

Αντιπολεμική συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η επιτροπή αγώνα φοιτητών Ορεστιάδας στην κεντρική πλατεία της πόλης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία» δηλώνουν οι φοιτητές της επιτροπής.

«Απαιτούμε να φύγουν οι βάσεις από την χώρα μας και να μην σταλεί κανένας Έλληνας φαντάρος στην Ουκρανία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή τονίζοντας ότι «οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα».

Να σημειωθεί ότι, το παρών στη συγκέντρωση έδωσε και ο πρόεδρος της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου Χάρης Κουσινίδης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το κάλεσμα της επιτροπής αγώνα φοιτητών Ορεστιάδας:

Οι φοιτητές, η νεολαία καταδικάζουμε μαζί με τον ελληνικό λαό την πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία. Απαιτούμε να φύγουν οι βάσεις από την χώρα μας , καμία αποστολή Έλληνα φαντάρου στην Ουκρανία .

Η στρατιωτική εισβολή και επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδοτεί την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία , εις βάρος του ουκρανικού , ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής. Στοιχεία στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αποτελούν τα μερίδια των αγορών, οι δρόμοι μεταφοράς ενέργειας , τα σχέδια των ΗΠΑ-NATO για την άσκηση περικύκλωσης της Ρωσίας και η συμμετοχή της βάσης στην Αλεξανδρούπολη σε αυτή. Ενώ παράλληλα καλλιεργείται το εθνικιστικό μίσος ανάμεσα στους λαούς για να κρύψει τα πραγματικά αίτια της εμπλοκής, προτρέποντας τον λαό να διαλέξει στρατόπεδο ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσία.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα!

Καταγγέλλουμε επίσης τις ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας , Σύριζα και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ απέναντι στον ελληνικό λαό που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών . Οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, που ενισχύθηκαν περισσότερο από την συμφωνία που ετοίμασε ο Σύριζα και υλοποιεί τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , βρίσκονται σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Σούδα ο λαός και η χώρα στοχοποιούνται . Είναι προκλητικό οι ελληνικές κυβερνήσεις να δίνουν κάθε χρόνο τέσσερα δις για το ΝΑΤΟ την ίδια ώρα που η ακρίβεια , η φτώχεια και η υποχρηματοδότηση στη παιδεία και στην υγεία σε περίοδο πανδημίας έχουν χτυπήσει κόκκινο! Η ενεργειακή κρίση που ήδη βιώνουμε με την αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου , πετρελαίου , νερού και ρεύματος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς είναι σημαντικότερη από τις βασικές ανάγκες του λαού.

Δεν γίνεται την ίδια ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις από προσωπικό , εργαστηριακούς εξοπλισμούς και καθηγητές, ανύπαρκτα μέτρα για την πανδημία στα πανεπιστήμια μετά από τρία χρόνια κλειστών σχολών η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία να είναι το κύριο μέλημά τους. Την ίδια ώρα που βάζουν λουκέτο στα τμήματά μας , με 8 πρωτοετής φοιτητές να παρακολουθούν την σχολή της δασολογίας ,μειωμένα μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών, πανεπιστημιακή αστυνομία και εξίσωση των δημοσίων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά , να δίνουν τόσα χρήματα για την ενίσχυση ενός πολεμικού οργανισμού σαν το ΝΑΤΟ.

Διεκδικούμε τώρα:

Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-NATO-EE.

Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στην χώρα.

Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία.

Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για τις ανάγκες των φοιτητών.