Αντιφασιστική συγκέντρωση αύριο στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή πολλών σωματείων της περιοχής

Σωματεία της Αλεξανδρούπολης καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους & τη νεολαία σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου καλούν τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία, σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Οκτώβρη στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στο κάλεσμά τους τα σωματεία σημειώνουν:

«Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, οι εγκληματικές φασιστικές – ναζιστικές συμμορίες, προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να εξαπολύουν επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι τα καλύτερα τσιράκια των εργοδοτών και όποιων άλλων τους δίνουν τις εντολές.

Καθόλου τυχαία, οι επιθέσεις τους εντείνονται την περίοδο που ο λαός και η νεολαία οργανώνουν την πάλη τους και διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία, τη ζωή.

Αυτές οι εγκληματικές συμμορίες δρουν με την κάλυψη της κυβέρνησης που εξισώνει τη δράση των ναζιστών με τους αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, του εργατικού κινήματος. Δρουν με την ανοχή της Αστυνομίας που κάνει τα στραβά μάτια την ώρα των επιθέσεων και δεν διστάζει να χτυπήσει αυτούς που στέκονται απέναντι στους θρασύδειλους φασίστες.

Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες. Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν θα περάσουν στην πόλη μας, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές.

Πολεμάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Καλούμε τα Σωματεία της πόλης, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις φασιστικές επιθέσεις μέσα από μια οργανωμένη και μαζική απάντηση την Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης».