Ανοίγουν ξανά τα Περιφερειακά Ιατρεία στον Έβρο

Από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα περιφερειακά ιατρεία του Έβρου επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση τους όπως ανακοίνωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Άλλωστε σε συνέντευξη του την περασμένη Δευτέρα είχε προαναγγείλει την πρόθεση του αυτή.

Διευκρινίζοντας, επισήμανε ότι το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι μειωμένο ενώ οι μέρες λειτουργίας  θα είναι μια έως δυο φορές την εβδομάδα η ανα δεκαήμερο, ανάλογα με το πρόγραμμα που εφάρμοζε το κάθε ιατρείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσαλικάκης ανέφερε ότι «εκτιμώντας την κατάσταση και κάνοντας  έναν ανασχεδιασμό όπως υποσχεθήκαμε τροποποιούμε το πρόγραμμα. Πορευόμαστε δειλά δειλά και όσο μας επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση.»

Να σημειωθεί ότι πέραν της αναστολής λειτουργίας των περιφερειακών ιατρείων στο νομό,  καμία άλλη παρέμβαση όπως πχ στα Κέντρα Υγείας δεν είχε γίνει ΑΠΟ ΤΗΝ 4Η ΥΠΕ  δυσχεραίνοντας  έτσι την λειτουργία τους .

Με την απόφαση του αυτή  ο κ. Τσαλικάκης ανακουφίζει χιλιάδες Εβρίτες απομακρυσμένων χωριών που εξυπηρετούνται από τα υπάρχοντα  περιφερειακά ιατρεία του Νομού απαλλάσσοντας τους από την ταλαιπωρία και τον συγχρωτισμό εν μέσω πανδημίας,  καταλαγιάζοντας ακόμη τις όποιες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες  είχαν δημιουργηθεί.

ertnews.gr