Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σαββατοκύριακο

Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες. σύμφωνα με την Επιτροπή λοιμωξιολόγων η οποία εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι, όπου θα μπορέσουν να βρεθούν οι πολίτες που θα επιλέξουν που θα επιλέξουν να κάνουν το μπάνιο τους.
Υπάρχουν επίσης συζητήσεις για επανεκκίνηση των μετακινήσεων σε όλα τα νησιά. Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 18 Μάϊου αίρεται ο περιορισμός για μετάβαση εκτός νομού και έτσι από τη Δευτέρα θα είναι εφικτή κάθε μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη.

Οι συστάσεις για λουομένους και μέτρα σε παραλίες

Η επαφή του σώματος με την άμμο στις παραλίες, η χρήση ξαπλώστρας, η απόσταση από τους υπόλοιπους λουόμενους, αλλά και το κολύμπι στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας είναι θέματα που απασχολούν τους λάτρεις της θάλασσας -και όχι μόνο- ενόψει της θερινής περιόδου, που αναμένεται διαφορετική λόγω της πανδημίας της Covid-19.
Φέτος θα είναι τόσο ασφαλές να ξαπλώσει κανείς στην άμμο όσο ήταν και πέρυσι, πρόπερσι αλλά και πριν από δέκα χρόνια, Στην άμμο μπορεί να “έρθει” ο κορωνοϊός, αν κάποιος άρρωστος βήξει και κάποια σταγονίδια καθίσουν πάνω στη σύστασή της. Οι συνθήκες όμως στις ελληνικές παραλίες το καλοκαίρι με την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες είναι τέτοιες, που αυτός δεν μπορεί να επιβιώσει πάνω στα μικρά σωματίδια της άμμου.
Σε ό,τι αφορά το μπάνιο στη θάλασσα, κάνουμε κανονικά μπάνιο αλλά ισχύει ό,τι ακριβώς και όταν βρίσκεται κανείς σε οποιονδήποτε άλλο χώρο.
Η υπερβολική χλωρίωση στις πισίνες πρέπει να αποφεύγεται, ενώ η διαδικασία πρέπει να γίνεται αργά το βράδυ και πριν κάνουν χρήση του χώρου οι λουόμενοι «ώστε το χλώριο να έχει μέχρι την ώρα κοινής χρήσης εξατμιστεί».
Επιπλέον θα πρέπει να κρατάμε την απαιτούμε κοινωνική απόσταση των δύο μέτρων, ενώ χρειάζεται να αποφεύγουμε τον συνωστισμό. Επομένως πρέπει να προσέχουμε πού θα στήσουμε την πετσέτα μας.
«Δεν βάζουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας σε κίνδυνο”