Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η τέταρτη δόση αφορά την ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων από 12 ετών και πάνω και θα πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια, είπε ότι έχει ανοίξει πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, μεγέθους περίπου 1.000 κατοίκων να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.

Μέχρι χθες 17/01 είχαν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα. Η μόνη περιοχή που εμφανίζει αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, είπε ότι από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες και το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ξεπερνάει το 90,2%.