Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων

Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων να εξετάζονται στα Νέα Ελληνικά.

Σειρά παίρνουν αύριο Παρασκευή τα Γενικά Λύκεια με τους υποψηφίους να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις για λόγους υγείας ή λόγω ψυχικής οδύνης συνεπεία θανάτου συγγενούς, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο ώστε να μη χάσουν την ακαδημαϊκή χρονιά.

Το ίδιο θα ισχύει και για όσους ξεκινήσουν τις εξετάσεις αλλά δεν μπορέσουν να τις ολοκληρώσουν για τους ίδιους λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι όμως θα πρέπει να ξέρουν ότι στις επαναληπτικές εξετάσεις οι υποψήφιοι εξετάζονται υποχρεωτικά στο σύνολο των μαθημάτων στα οποία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή με την αίτηση-δήλωση που υπέβαλαν σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ φέτος είναι 68.394, περίπου 10% λιγότεροι από πέρσι (77.415). Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις ή οι επιτυχόντες στις στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές, λιμενικές σχολές και στο εμπορικό Ναυτικό.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι:

– Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο
– Δελτίο εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων
– Στυλό, μολύβι, γόμα και ξύστρα
– Γεωμετρικά όργανα, όπου χρειάζονται
– Νερό
– Ρολόι χειρός για διαχείριση του χρόνου