Ανοιχτά τα σχολεία αλλά με απόντες μαθητές λόγω ψύχους – Δύσκολο το μάθημα με ανοιχτά παράθυρα

Αντιδράσεις και πολλά σχόλια προκάλεσε η απόφαση των Δήμων να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την υποχρέωση για ανοιχτά παράθυρα στις τάξεις λόγω covid. Αντιδράσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί γονείς μαθητών, κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να μη στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα υπό το φόβο των χαμηλών θερμοκρασιών.

Την εικόνα της λειτουργίας των σχολείων συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ έδωσε μέσω του ράδιο Χρόνος, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπαντίκος. Διευκρινίζει καταρχήν ότι η αρμοδιότητα για τη λειτουργία ή μη των σχολείων λόγω καιρικών συνθηκών ανήκει στην Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στους Δήμους, μετά από εισήγηση και συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. «Αυτή η συνεννόηση θα πρέπει να υπάρχει αλλά σε κάποιες των περιπτώσεων δεν τηρείται», σημειώνει και επισημαίνει ότι οι αποφάσεις που αφορούν καιρικές συνθήκες μπορούν να λαμβάνονται και την τελευταία στιγμή, αφού κανείς δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή τους. «Ακόμη και στις 05:00 τα ξημερώματα λαμβάνονται αποφάσεις για τη λειτουργία ή μη των σχολείων την ίδια μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

΄΄Αρχικά οι γονείς θα στείλουν, με φόβο και προβληματισμό, γιατί θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο. Το θέμα είναι να συνεχίσουν να μένουν ανοιχτά τα σχολεία με ασφάλεια και να γίνεται μάθημα. Γιατί όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα και οι γονείς αυτόματα δεν στέλνουν τα παιδιά, δεν προχωράει η εκπαιδευτική διαδικασία. Αλλά το σημαντικότερο είναι αν μένουν ασφαλείς΄΄ συμπλήρωσε.