Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος από την παράταξη “Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή” του δημάρχου Β.Μαυρίδη

Μαυρίδης: Ψεύδεις αιχμές του κ. Παπαδόπουλου

Την παραίτησή του και ανεξαρτητοποίηση του από το συνδυασμό του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, ο δημοτικός σύμβουλος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Οι σχέσεις του κ. Παπαδόπουλου με τον δήμαρχο της Ορεστιάδας κλονίστηκαν πριν λίγο καιρό με αφορμή το θέμα των ανεμογεννητριών στην περιοχή. Μάλιστα τότε ο δημοτικός σύμβουλος είχε διαχωρίσει τη θέση του από τους υπόλοιπους συμβούλους της δημοτικής αρχής και για πρώτη φόρα στις αρχές Αυγούστου είχε ταχθεί απέναντι στις επιλογές του δημάρχου Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στην επιστολή που είχε αποστείλει στα ΜΜΕ αναφορικά με την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδος που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου 2022, για την γνωμοδότηση για την δημιουργία Αιολικών πάρκων στο Βόρειο Έβρο είχε αναφέρει «Μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπραγματευτούμε οφέλη για το συμφέρον του Δήμου Ορεστιάδος και των δημοτών μας, αλλά εμείς αυτό το αρνηθήκαμε».

Ο κ. Παπαδοπουλος όμως στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πώς οι διαφωνίες στα ζητήματα είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Όπως έφερε ως παράδειγμα, μερικές από τις διαφωνίες τους ήταν στο θέμα διαχείριση του ΚΥΤ και κάποια άλλα ζητήματα που πάγωσαν όπως για την προμήθεια φωτισμού, το θέμα της υποβάθμισης του πανεπιστημίου Ορεστιάδας καθώς και το αίτημα δημιουργίας της περιφερειακής ενότητας Βορείου Έβρου, ένα θέμα για το οποίο πασχίζει πολύ με επαγγελματίες της περιοχής και νομικά πρόσωπα. Κλείνοντας τόνισε ότι σημαντικός λόγος της αποχώρίσης του είναι ο αντιδημοκρατικός τρόπος λειτουργίας του δήμου.

Αυτόνομος πλεόν ο κ. Ππαδόπουλος θα ακολουθήσει όπως γνωρίζουμε τον δικό του δρόμο εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτώβρη 2023, αν και ο ίδιος δεν το επιβεβαιώνει απόλυτα. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι και υποψήφιος Δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, εάν αυτό προκύψει από συλλογικές διαδικασίες, όπως ρητά άφησε να εννοηθεί.

Οι ακριβής λόγοι ανεξαρτητοποίησης του θα αναλυθούν το προσεχές διάστημα με σχετική ανακοίνωση.

Μαυρίδης: Ψεύδεις αιχμές του κ. Παπαδόπουλου
«Είχα ζητήσει από τον κ. Παπαδόπουλο να αποχωρήσει από την παράταξη πριν 3,5 μήνες»

Τους λόγους ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Διαμαντή Παπαδόπουλου ως απάντηση στις ψευδείς θέσεις που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας.

Ο κ. Μαυρίδης όπως μας ανέφερε είχε ζητήσει από τον κ. Παπαδόπουλο να αποχωρήσει από την παράταξη πριν από 3,5 μήνες, εξαιτίας όλων αυτών των διαφορών στις θέσεις του καθενός, που είχαν προκύψει, διότι δεν ήθελε να τον διαγράψει, αλλά ο ίδιος εξακολουθούσε να παραμένει στην παράταξη αντικρούοντας τον ίδιο σε κάθε του απόφαση. .

Σε ότι αφορά τον κ. Παπαδόπουλο, να διευκρινήσουμε πως του είχε προταθεί να αναλάβει την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού & Ανάπτυξης το Νοέμβριο του 2019 και Μάιο του 2020 αλλά αρνήθηκε, αναφέροντας ότι μπορούσε να προσφέρει σε άλλη θέση.