Ανέβηκε η Αλεξανδρούπολη στη Γ’ Εθνική

Με τέσσερις εκπροσώπους θα είναι το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης στη νέα Γ’ Εθνική αφού η πρωταθλήτρια ΕΠΣ Έβρου Αλεξανδρούπολη επιτυγχάνοντας την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στα μπαράζ ανόδου και έχοντας κάνει και το ρεπό της, εξασφαλίζει το ένα από τα τρία εισιτήρια δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η Αλεξανδρούπολη παίρνει την μαθηματική πρόκριση γιατί έχει ήδη 12 βαθμούς και φιγουράρει στην πρώτη θέση, ενώ είναι αδύνατο μαθηματικά να την προσπεράσουν τρεις ομάδες. Και αυτό γιατί η μόνη ομάδα που μπορεί να την προσπεράσει είναι η ΑΕ Ευόσμου, την οποία νίκησε σήμερα στην Θεσσαλονίκη, η οποία έχει 7 βαθμούς και μπορεί να φτάσει τους 13.

Ο Ηρακλής Αμμουδιάς που έχει 8 βαθμούς και παίζει την επόμενη αγωνιστική στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα και αν την κερδίσει δεν μπορεί να την φτάσει, αφού το ταβάνι του είναι οι 11 βαθμοί καθώς την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό. Το ρεπό του δεν έχει κάνει ούτε ο Άρης Πηγών, που μπορεί θεωρητικά να πιάσει την Αλεξανδρούπολη στους 12 βαθμούς. Ωστόσο τρεις ομάδες είναι αδύνατον να την ξεπεράσουν.

Έτσι η Αλεξανδρούπολη θα πλαισιώσει τον Ορέστη Ορεστιάδας, τον Πανθρακικό από την Κομοτηνή και τον Άρη Αβάτου από την Ξάνθη, που εξασφάλισαν την παραμονή τους και άρα τη συμμετοχή τους και στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Πηγή: https://www.thrakisports.gr

________________________

ΑΕ Ευόσμου – Αλεξανδρούπολη FC 1-2 (26′ Ντοκου – 27′ Καρακασιδης, 93′ Καρακασιδης)

Ρεπό: ΠΑΟ Ποντίων Ν. Αμισού

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Αλεξανδρούπολη FC 12 (10-5)*

2. Άρης Πηγών 9 (9-4)

3. Ηρακλής Αμμουδιάς 8 (9-7)

——————————————

4. ΑΕ Ευόσμου 7 (5-3)*

5. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 4 (5-5)*

6. ΠΑΟ Ποντίων Ν. Αμισού 2 (4-6)*

7. Παύλος Μελάς Κουτσού 0 (1-13)*

* Οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους