Αναβολή για τις 19 Απριλίου πήρε η δίκη του καθηγητή λυκείου που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στην Αλεξανδρούπολη

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις 19 Απριλίου η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου.

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 46χρονου καθηγητή λόγω απουσίας της 17χρονης μαθήτριας, για την οποία ο δικηγόρος της προσκόμισε ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη. «Ανέβαλε το δικαστήριο για να προσέλθει» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της μαθήτριας Αργύρης Δεμερτζής σχετικά με την αναβολή της δίκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, συνεχίζουν να ισχύουν οι περιοριστικοί όροι στον καθηγητή, να μην πλησιάζει την μαθήτρια και το σχολείο, ενώ θα υπάρξει αίτημα η δίκη την επόμενη φορά, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να προστατευθεί η ανήλικη.

Επιπλέον όπως ανέφερε, ο κύριος Δεμερτζής, θα εξεταστεί το αίτημα που κατατέθηκε από την πλευρά της οικογένειας της ανήλικης, να υπάρξει ψυχιατρική παρακολούθηση του εκπαιδευτικού.

Σκοπός της οικογένειας, όπως τόνισε ο κύριος Δεμερτζής, δεν είναι να εκδικηθεί τον καθηγητή  αλλά να προστατέψει το παιδί της και παράλληλα να διαπιστωθεί από την διαδικασία, αν αυτός ο άνθρωπος έχει σώας τας φρένας ή όχι και ανάλογα με την έκβαση και το τι θα προκύψει, να υπάρξει και η σωστή αντιμετώπιση. Ο δικηγόρος της οικογένειας βέβαια δεν παρέλειψε να αναδείξει και το γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, πως δηλαδή ο 46χρονος παραμένει κοντά στα παιδία, κάτι που θα εξεταστεί στην πορεία της δίκης.