Αναστολή λειτουργείας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους μαθητές του 8ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, όπου φοιτούσε το 9χρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του από στρεπτόκοκκο, εντοπίστηκαν νέα κρούσματα και για προληπτικούς λόγους, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση του ιού το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ορεστιάδας:
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς αποφασίζει το κλείσιμο του 8 ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024.

Η Νοσηλεύτρια του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ορεστιάδας κα Δήμητρα Λιοτήρη, μαζί με τον Διαμεσολαβητή κ. Ρετζέπ Χασάνογλου πραγματοποίησαν κατ’ οίκον επίσκεψη στα σπίτια της περιοχής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας, προκειμένου να ενημερώσουν τους γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας για τα συμπτώματα της λοίμωξης του στρεπτόκοκκου και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι γονείς όταν τα διακρίνουν. Επίσης, η νοσηλεύτρια πραγματοποίησε επανέλεγχο στα βιβλιάρια εμβολιασμού των παιδιών και προέβη σε σχετική ενημέρωση.