Αναμένονται τα Μηχανογραφικά και η ανακοίνωση των εισακτέων ανά Πανεπιστήμιο, ενώ ακόμα το Τμήμα Ψυχολογίας δεν έχει ιδρυθεί

Ρ. Χατζηγιάννογλου: Έχει καθυστερήσει το ΦΕΚ για το Τμήμα Ψυχολογίας
στο Διδυμότειχο και δεν έχει ενημέρωση ο δήμος

Προβληματισμό προκαλούν στη δημοτική αρχή Διδυμοτείχου οι ανεπίσημα διακινούμενες πληροφορίες περί μη συμπερίληψης του Τμήματος Ψυχολογίας στο φετινό μηχανογραφικό, καθώς όπως επισημαίνεται, «καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο δήμος για κάτι τέτοιο».


Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, παραδέχτηκε ότι «διαπιστώνεται καθυστέρηση» και πως «πριν το Πάσχα ακόμη, θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει και να υπάρχει το ΦΕΚ της ίδρυσης του τμήματος», ωστόσο, όπως υπογράμμισε, εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή κώλυμα στις διαδικασίες, θα έπρεπε ο δήμος να έχει ενημερωθεί από τους προηγούμενους μήνες, ώστε να βρεθούν λύσεις.
«Φαίνεται ότι κάτι υπάρχει, για το οποίο δεν ειδοποιηθήκαμε, παρότι και συναντήσεις κάναμε στο υπουργείο και επικοινωνίες είχαμε μαζί τους», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννογλου.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ανησυχία που προκάλεσαν τα τελευταία δημοσιεύματα μεταφέρθηκε εκ νέου στο υπουργείο Παιδείας, και πάλι όμως δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση που να ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
«Δεν νομίζω ότι πάει καλά η υπόθεση, δεν νομίζω ότι έχουν δρομολογηθεί όλα, κάποιο πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και θέλουμε επίσημες απαντήσεις», ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.Εκτίμησε, πάντως, πως ακόμα κι αν το Τμήμα δεν συμπεριληφθεί τελικά στο φετινό μηχανογραφικό, θα πρόκειται για προσωρινή αναβολή και όχι για ματαίωση του σχεδιασμού ίδρυσής του στο Διδυμότειχο, αφού, όπως υπογράμμισε, «είναι κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα από τον κ. Συρίγο μέσα στη Βουλή».


Αναφορικά με τη Νοσηλευτική Σχολή, ο κ. Χατζηγιάννογλου εκτίμησε ότι θα λειτουργήσει κανονικά από το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Διδυμότειχο, ενώ απάντησε για μία ακόμα φορά σε «εκείνους που συνδέουν τη Νοσηλευτική με το Τμήμα Ψυχολογίας, με την έννοια της ανταλλαγής. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν συναινούμε σε κάτι τέτοιο, δεν μπαίνει θέμα “σού παίρνω τη Νοσηλευτική σού δίνω το Ψυχολογίας, παρότι επί πολλά χρόνια η Νοσηλευτική δέχεται επίθεση από κάποιους που για δικούς τους λόγους θέλουν να τη μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη…», ανέφερε συγκεκριμένα στις δηλώσεις του.


Χρ. Καζαλτζής: Να συνεργαστούν οι δήμοι Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας για να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία
Εντωμεταξύ, με επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Επαναφοράς» Χ. Καζαλτζής στους δύο δημάρχους, Β. Μαυρίδη και Ρ. Χατζηγιάννογλου, τους καλεί να συνεργαστούν προκειμένου να διεκδικήσουν το Τμήμα Ψυχολογίας άμεσα, ώστε να στεγαστεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα μέχρι να είναι έτοιμο το Διδυμότειχο με τ