Ανακοινώθηκαν 8.487 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

137 διορισμοί στον Έβρο

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 8.487 μόνιμοι διορισμοί. Ειδικοτερα, πρόκειται για 8.087 εκπαιδευτικούς σε κενές οργανικές θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, 383 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 17 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

«Συνεχίζουμε τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού στη γενική και την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, αγγίζοντας τους 25.000 συνολικά τα δύο τελευταία έτη» δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως και τόνισε: «Επενδύουμε στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, με μόνιμους διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, ατομικό τεχνολογικό εξοπλισμό, ενίσχυση της αυτονομίας τους. Συνεχίζουμε, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τον κομβικό τους ρόλο, αποδίδοντάς τους την εμπιστοσύνη που αξίζουν και τα εργαλεία που δικαιούνται για τη διαρκή ανέλιξή τους».

Οι διορισμοί γίνονται ως εξής:

  • 8.087 εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 91715/E1/22-7-2022 (τ. ΑΣΕΠ 50/2022, ΑΔΑ: ΨΟΞΧ46ΜΤΛΗ-ΝΧΘ ) υπουργικής απόφασης/πρόσκλησης
  • 383 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 17 μέλη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε κενές οργανικές θέσεις Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ Α΄ 13) και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων στο πλαίσιο της αριθ. 91767/Ε4/22-7-2022 (ΦΕΚ ΑΣΕΠ 49, ΑΔΑ: 6ΘΧ046ΜΤΛΗ-01Ζ) Πρόσκλησης.

Εκατόν τριάντα επτά (137) καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς περιλαμβάνει για τον Έβρο η λίστα ονομάτων των 9.535 εκπαιδευτικών, που ανάρτησε εχθές το υπουργείο Παιδείας, για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Από τους 137 που διορίζονται στον Έβρο, οι 71 θα υπηρετήσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι 66 στη δευτεροβάθμια.

Ειδικότερα, σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού τοποθετούνται 39 δάσκαλοι, 19 νηπιαγωγοί, 6 εκπαιδευτικοί αγγλικών, 5 καλλιτεχνικών και 2 του κλάδου μουσικής.

Σε γυμνάσια και λύκεια διορίζονται 24 μαθηματικοί, 21 φιλόλογοι, 6 χημικοί, 5 βιολόγοι, 2 γεωλόγοι, 6 καθηγητές αγγλικής γλώσσας, ένας του κλάδου κοινωνικών επιστημών και ένας του κλάδου μουσικής. Να σημειωθεί ότι από τους εκπαιδευτικούς που θα τοποθετηθούν σε σχολεία του Έβρου, τρεις δάσκαλοι, ένας φιλόλογος και ένας μαθηματικός διορίζονται σε μονάδες της Σαμοθράκης.

Οι 137 νέοι μόνιμοι θα παρουσιαστούν αρχές Σεπτεμβρίου στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού και θα ακολουθήσει η διαδικασία τοποθέτησής τους σε συγκεκριμένα σχολεία. Παράλληλα, με εννέα μόνιμους εκπαιδευτικούς ενισχύεται το Μουσικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης.

Τα ονόματά τους αναρτήθηκαν επίσης σε ξεχωριστή λίστα του υπουργείου Παιδείας, η οποία περιελάμβανε 451 εκπαιδευτικούς διαφόρων μουσικών ειδικεύσεων, που τοποθετούνται σε μουσικά σχολεία της χώρας. Για της Αλεξανδρούπολης, οι μουσικές ειδικεύσεις αφορούν στη Βυζαντινή Μουσική, το βιολί, την κλασική κιθάρα, το πιάνο, το φλάουτο, το ακορντεόν, το μπουζούκι (τρίχορδο), το λαούτο και τη διεύθυνση χορωδίας.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι μόνιμοι διορισμοί άλλων 1521 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τριάντα κλάδων/ειδικοτήτων.

Μετά τη δημοσίευση της απόφασης διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου, με το οποίο θα ενημερωθούν οι διοριζόμενοι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.