Ανακοίνωση για κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Σε ανακοίνωση προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, για την κινητοποίηση στην οποία αναγκάστηκαν να προβούν έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων συναδέλφων τους.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στεκόμαστε ενωμένοι, μια γροθιά με αλληλεγγύη – δίνουμε απάντηση στους ανορθολογισμούς, αλλά και στον κοινωνικό αυτοματισμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Με τη πρώτη πράξη αναστολής καθηκόντων που θα εκδοθεί για συνάδελφο σε οποιαδήποτε μονάδα του ΕΣΥ την επόμενη ημέρα προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις 11.00 στις πύλες των νοσοκομείων(ΠΟΕΔΗΝ).

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Λέμε ΟΧΙ στο διαχωρισμό των εργαζομένων. Κατάργηση όλων των διατάξεων που με πρόσχημα την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό οδηγούν σε ποινές, στέρηση μισθού και απολύσεις.

Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο.

Δεν πρόκειται να διευκολύνουμε την επιβολή ποινών στους υγειονομικούς που έδωσαν και δίνουν τον διπλό αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας όλου του λαού και την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ την επιβολή του «ποινολογίου» την αναστολής καθηκόντων – στέρησης μισθού – απόλυσης στους συναδέλφους μας. Δεν περισσεύει κανείς στο ΕΣΥ.

-Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-Εδώ και τώρα ΕΝΤΑΞΗ των υγειονομικών στα ΒΑΕ. -ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα.