Αναφορά κατέθεσαν Τ. Ελευθεριάδου και Ν. Γκαρά για την ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων της ΑΜ-Θ που επλήγησαν λόγω κορονοϊού

Την επιστολή οχτώ Συλλόγων και Συνεταιρισμών Κτηνοτρόφων από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατέθεσαν ως Αναφορά στη Βουλή των Ελλήνων, οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, από τον Ν. Καβάλας και, Αναστασία Γκαρά, από τον Ν. Έβρου.

Στην επιστολή οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ διατυπώνουν τις ενστάσεις τους απέναντι στην – σύμφωνα με δημοσιεύματα –  απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  να αποδοθεί η ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων, που είχαν απώλειες λόγω κορονοϊού στην πώληση των αμνοεριφίων τους, μόνο σε όσους έχουν αιτηθεί  συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο γάλα.

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν πως δεν μπορεί να στηριχθεί με καμία λογική και είναι πέρα για πέρα άδικη η απόφαση να αποκλειστούν από τις ενισχύσεις όλοι οι αιγοπροβατοτρόφοι που δεν πωλούν γάλα, αλλά έχουν έσοδα από την παραγωγή τους μόνο από το κρέας. Παράλληλα τονίζουν πως οι πλέον αδικημένοι και αυτοί που τελικά αποκλείονται από κάθε ενίσχυση είναι οι κτηνοτρόφοι των νησιωτικών και των παραμεθόριων περιοχών.

Τέλος, στην επιστολή τους οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ προτείνουν από μεριάς τους συγκεκριμένους τρόπους ώστε να είναι επιλέξιμοι για ενίσχυση και οι αιγοπροβατοτρόφοι που πούλησαν ζώντα ζώα για σφαγή ή για πάχυνση.