Αν. Δημοσχάκης: «Στο πλευρό των παραγωγών πατάτας και των αγροτών του Έβρου»

Διαβίβασε την επιστολή της «Ένωσης» στον Μάκη Βορίδη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αναστάσιος Δημοσχάκης διαβιβάζοντας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας ”Η Ένωση”.

Αντικείμενο αυτής η οικονομική στήριξη των παραγωγών φθινοπωρινής πατάτας και αγροτών, η παραγωγή των οποίων έχει δεχθεί σοβαρά οικονομικά πλήγματα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι στηρίζει μέσω των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος συνιστά τον κύριο μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης του Έβρου.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Θέμα : Στήριξη των πληττόμενων από την υγειονομική κρίση παραγωγών πατάτας και αγροτών Έβρου

Αξιότιμε Υπουργέ,

Διαβιβάζω προς ενημέρωση και τυχόν ενέργειες λόγω αρμοδιότητάς σας, την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας ”Η Ένωση”, αναφορικά με την οικονομική στήριξη των παραγωγών φθινοπωρινής πατάτας στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης λόγω της πανδημίας.

Όπως επισημαίνεται οι παραγωγοί της Ορεστιάδας, που καλλιέργησαν φθινοπωρινή πατάτα υπέστησαν πλήγμα στην παραγωγή τους με οικονομικές προεκτάσεις λόγω των έκτακτων μέτρων περιορισμού της πανδημίας και των κλειστών λαϊκών αγορών του Δήμου.

Προσβλέπω στην εξέταση του εν λόγω ζητήματος και στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα ο οποίος συνιστά την ατμομηχανή της οικονομίας και της ανάπτυξης του ακριτικού Νομού.