Αν. Δημοσχάκης: «Να επαναλειτουργήσει το Τελωνείο Ορμενίου για τη διακίνηση προσώπων, με κανόνες υγειονομικής προστασίας»

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, αναφορικά με την πλήρη λειτουργία του μεθοριακού Σημείου Εισόδου-Εξόδου του Ορμενίου Ν. Ορεστιάδας.
«Σε συνέχεια των προσωπικών του ενεργειών και κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές», όπως αναφέρει ο βουλευτής στην ανακοίνωσή του, «σχετικά με την προσωρινή παύση λειτουργίας του Σημείου Εισόδου-Εξόδου στο Ορμένιο, τελικώς αποκαταστάθηκε (23/7) η λειτουργία του χερσαίου μεθοριακού σταθμού για τη διαμετακόμιση μόνο αγαθών & προϊόντων».
Με την κατατεθείσα Γραπτή Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Ανάπτυξης,Τουρισμού & Υφυπουργείο Πολ. Προστασίας ο βουλευτής επανέρχεται, ζητώντας να επιτραπεί και η ταυτόχρονη διέλευση προσώπων.
Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος η εν λόγω απαγόρευση που ακόμη ισχύει έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις των Μεταναστών από χώρες της ΕΕ, στους εργατοαγρότες του πρωτογενούς τομέα από τις γειτονικές χώρες, καθώς & στους φοιτητές που σπουδάζουν στις Βαλκανικές & Ευρωπαϊκές Χώρες.
Ο βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς, εάν δύναται να επιτραπεί η διέλευση και προσώπων από το Σημείο Εισόδου-Εξόδου, με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση των κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπονται για την υγειονομική κρίση.