Αμφίβολη η λειτουργία του υπό ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο από το Σεπτέμβριο

Οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων για τη στέγαση των Σχολών  φέρνουν στο Διδυμότειχο τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο

Το Διδυμότειχο επισκέπτεται σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος. Ο υφυπουργός έρχεται για μία ακόμη φορά στην περιοχή, προκειμένου να βρεθεί λύση για τις κτιριακές υποδομές που θα στεγάσουν, αρχικά προσωρινά και στη συνέχεια μόνιμα, το υπό ίδρυση Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ, αλλά και το Τμήμα Νοσηλευτικής που ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εντωμεταξύ, το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου εξιστόρησε τις εξελίξεις, προχωρώντας στην ανάγνωση των επιστολών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του ιδίου και του πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη. Ανέγνωσε επίσης και τις επιστολές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου, όπως και την απόφαση της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Ο κ. Χατζηγιάννογλου υποστήριξε πως ουδέποτε απέκρυψε την αλληλογραφία του με τον πρύτανη, όπως του καταλογίζουν και γνωστοποίησε προς το Σώμα ότι ο υφυπουργός τον παρακάλεσε να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αλληλογραφία και να μην κάνει δημόσιες δηλώσεις σε μέσα μαζική ενημέρωσης, έως ότου ο ίδιος επισκεφθεί το Διδυμότειχο.
Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του ΔΠΘ έχει δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις τις οποίες έλαβε την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με τις οποίες είναι αδιαπραγμάτευτες οι ακαδημαϊκές προδιαγραφές για τη λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο. Σημειώνει ότι οι υπάρχουσες προτάσεις για προσωρινή εγκατάσταση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και αργότερα μόνιμα στις αποθήκες της ΕΑΣ, δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει η Σύγκλητος, ως το πλέον αρμόδιο όργανο για να τα προσδιορίσει και να τα διαφυλάξει. Ως εκ τούτου, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του Τμήματος σε άλλη πόλη, όπως η Αλεξανδρούπολη, αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τις κτιριακές υποδομές, οι οποίες να είναι σύμφωνες με τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις λειτουργίας του Τμήματος.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου υποστήριξε ότι κανένας επικεφαλής από τις υπόλοιπες παρατάξεις δεν είχε αντίρρηση για την πρόταση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, όταν στις 18 Μαΐου τους ενημέρωσε τηλεφωνικά και αποδέχτηκαν τη συγκεκριμένη επιλογή.

Τέλος, θέλησε να διευκρινίσει ότι δεν ισχύει πως οι χώροι που προτείνει το ΔΠΘ είναι δικές του υποδείξεις. Είπε συγκεκριμένα: “δεν υπέδειξα εγώ παράρτημα λυκείου και 1ο γυμνάσιο, ως πρόταση δημάρχου. Δεν υπέδειξα εγώ το πρώην σούπερ μάρκετ της ΕΑΣ επί της Βενιζέλου για λέσχη των φοιτητών”.