Αλεξανδρούπολη: Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα με εργαζόμενο 

Τη ζωή του έχασε χθες, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ένας 56χρονος εργαζόμενος στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που δούλευε σε επιχείρηση εστίασης. Ο Κ.Β., εργαζόταν προκειμένου να κάνει εγκατάσταση φωτισμού σε στέγαστρο επιχείρησης εστίασης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων. Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 56χρονος ήδη είχε καταλήξει.

Ο ίδιος δούλευε σε βιομηχανία φαρμάκων, και αναγκαζόταν να κάνει και δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης – Φερών – Σουφλίου «Η Ενότητα», Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου και η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 56χρονου, και σημειώνουν:

Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος στα καθημερινά «Τέμπη» στους χώρους δουλειάς.

Φτάνει πια!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Καταγγέλλουμε το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έγινε χθες, Τετάρτη 06/3/2024, σε γνωστό χώρο εστίασης της Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών. Ο συνάδελφός μας Κ.Β., 56 ετών έχασε τη ζωή του παλεύοντας για το μεροκάματο μέσα στη ζούγκλα της «ανάπτυξής» τους.

Δούλευε στη Pharmathen, τη γνωστή βιομηχανία φαρμάκων με τα τεράστια κέρδη. Το μερίδιό του (μισθός) ήταν τόσο μεγάλο από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες εκεί, που αναγκαζόταν να κάνει δεύτερη δουλειά ως ηλεκτρολόγος.

Και στην περίπτωση αυτή βλέπουμε πως παίρνει σάρκα και οστά ο νόμος της κυβέρνησης για τις 13 ώρες δουλειάς που τάχα «απελευθέρωνε» επιτέλους τους εργαζόμενους για να δουλεύουν όσο θέλουν, σε δυο και τρεις δουλειές!

Μεγαλώνει και στην περιοχή μας η μαύρη λίστα! Να μην το επιτρέψουμε!

Ο συνάδελφος μας έρχεται να προστεθεί στους εκατοντάδες εργαζομένους που δεν γυρίζουν τελικά στο σπίτι. Μετά τη χρονιά ρεκόρ του 2023 με τους 179 νεκρούς (χωρίς να καταγράφονται οι επαγγελματικές ασθένειες και οι θάνατοι από αυτές) δεν ιδρώνει κανένα αφτί υπευθύνου και πάει να γίνει συνήθεια να χάνει τη ζωή του ένας εργαζόμενος ανά δύο ημέρες.

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Δεν είμαστε στατιστική, οι ζωές μας δεν χωράνε στους ισολογισμούς τους και την ανάγκη τους για μειωμένο μισθολογικό κόστος (όπως μας αναφέρουν). Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα, εξαντλητικά ωράρια και ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας.

Εδώ και τώρα να δυναμώσουμε την ενότητά μας, κανένας να μην είναι μόνος του.

Απαιτούμε να διευκρινιστούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος.

Να υπογράφουν σε όλους τους κλάδους Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, σύγχρονα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του.

  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  • ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ