Αλεξανδρούπολη: Δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μια σειρά δράσεων από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Με στόχο την έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς, επιλέγοντας περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, τα μέσα μεταφοράς και το βάδισμα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας – European Mobility Week.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί από το 2002 στην Ευρώπη, ως προσπάθεια προαγωγής βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και διαμόρφωσης περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2023, είναι η ενθάρρυνση και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στη μεγάλη ευρωπαϊκή γιορτή της βιώσιμης κινητικότητας με σειρά δράσεων:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Ημέρα χωρίς εισιτήριο στη δημοτική αστική συγκοινωνία.

Skate park, ώρα 19.00: Ενημέρωση και εκμάθηση “Τα πρώτα βήματα στη σανίδα”. Warm up και ελεύθερη βόλτα στην πίστα. Best trick contest skateboard με 3 έπαθλα!
Στο τέλος της ημέρας θα ακολουθήσει κλήρωση για όλους με πλούσια δώρα (15 σανίδες skateboard, 1 ποδήλατο BMX, rollers, κράνη και προστατευτικός εξοπλισμός)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Ποδηλατοβόλατα σε Αλεξανδρούπολης, Φέρες και Τραϊανούπολη.
Σημεία συνάντησης: Φάρος Αλεξανδρούπολης, Πλατεία Φερών, Πλατεία Άνθειας, ώρα: 19:00. Θα δοθούν αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες!

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

Πάρκο Αλτιναλμάζη, ώρα 10.00 π.μ.: Ενημέρωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Μηνύματα σε κομβικά σημεία του ποδηλατοδρόμου για την ασφάλεια του ποδηλάτου αλλά και του πεζού και μηνύματα για την κυκλοφοριακή ευαισθητοποίηση. Οριοθέτηση σταθμού ποδηλάτων στη Μάκρη.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Θερινός κινηματογράφος Φλοίσβος, ώρα 20.30: Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

Παραλιακή Αλεξανδρούπολης – Πάρκο Αργώ, ώρα 19.00: Χορεύουμε hip hop και break dance στους δρόμους της πόλης με τον σύλλογο Dognrose

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Παραλιακή, ώρα 19.00: Παρουσίαση δημοτικών ηλεκτρικών ποδηλάτων. Κλήρωση 25 παιδικών ποδηλάτων. Αθλητικές δραστηριότητες και ζωντανή μουσική.