«Άκυρο» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για την παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου

Εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία η εξέλιξη της υπόθεσης με την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας από το ΔΠΘ στο Διδυμότειχο. Αυτή τη φορά η νέα εξέλιξη που φαίνεται να καθυστερεί τις διαδικασίες, έρχεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία αποδέχτηκε την προσφυγή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου που αντιτίθεται εξ αρχής στη στέγαση τμήματος Ψυχολογίας στο κτίριο του σχολείου.
Έτσι, ακυρώνεται η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διδυμοτείχου η οποία αφορούσε την παραχώρηση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου και όπως φαίνεται το ΔΠΘ θα πρέπει να περιμένει τώρα μια νέα απόφαση για τη στέγαση του υπό ίδρυση τμήματος.
Πάντως σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου υποστηρίζει πως αυτή η ακύρωση δεν επηρρεάζει επί της ουσίας την ίδρυση του τμήματος, «η απόφαση για την παραχώρηση του 3ου δημοτικού σχολείου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση του υπό ίδρυση τμήματος Ψυχολογίας, η οποία ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας- Θράκης, είχε υποστηρικτικό χαρακτήρα καθώς η παραχώρηση του σχολείου δεν ανήκει στις αρμοδιότητες του δήμου αλλά στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και το υπουργείο Παιδείας», δηλώνει, συμειώνοτας πως «με την απόφαση παραχώρησης θέλαμε να δείξουμε στο υπουργείο την πρόθεσή μας για τη δημιουργία του τμήματος. Το δημοτικό συμβούλιο δε θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση». Αναμένονται τώρα οι σχετικές κινήσεις από το Υπουργείο Παιδείας, που φαίνεται πως θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.