Αγροτικοί Σύλλογοι Β.Έβρου: Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δομές υγείας στην Ορεστιάδα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/12) το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Αγροτικούς Συλλόγους του Βορείου Έβρου, για την κατάσταση που επικρατεί στις δομές Υγείας του νομού.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι παρακάτω σύλλογοι: Αγροτικός Σύλλογος Ν. Βύσσας, Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου, Β΄ΕΛΜΕ Έβρου, Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, Σύλλογος Γυναικών Ν. Βύσσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Βύσσας, Εθελοντική Ομάδα Ν. Βύσσας, Μ.Γ.Σ «ΑΚΡΙΤΑΣ» Ν. Βύσσας, Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ορεστιάδας, Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Β. Έβρου.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Οι δημόσιες δομές υγείας στον κεντρικό και βόρειο Έβρο είναι σε κακή κατάσταση αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Το Γ.Ν. Διδυμοτείχου, τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων και Σουφλίου, τα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής μας, το ΕΚΑΒ, εδώ και αρκετά χρόνια, αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. Το «μάρμαρο» αυτής της πολιτικής πληρώνουν ακριβά οι εργαζόμενοι της περιοχής μας για να αποκαταστήσουν την υγείας τους.
Αιτία αυτών των προβλημάτων είναι η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της υγείας, που διαχρονικά ακολουθήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις.
Οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως για παράδειγμα αυτές του νευρολόγου, οφθαλμίατρου, οδοντίατρου είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει και η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Διδ/χου η οποία ουσιαστικά απειλείται με κλείσιμο. Τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν κλειστά, γιατί οι γιατροί έχουν αποσπαστεί στο Νοσοκομείο και τα κέντρα Υγείας. Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί με τραγικό τρόπο ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας».

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά και στο πανό οι Αγροτικοί Σύλλογοι «Παίρνουν την υπόθεση της Υγείας στα χέρια τους και διεκδικούν»:

Την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας.
Την κάλυψη με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό όλων των αναγκών του Γ.Ν Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων, Σουφλίου.
Την επαναλειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων στελεχωμένα και κατάλληλα εξοπλισμένα
.
Όχι στην εμπορευματοποίηση της Υγείας.