«Δάση και οικονομία» | Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για σχολικές ομάδες στο Δάσος της Δαδιάς

Εκπαιδευτικός περίπατος στο Δάσος Δαδιάς και δραστηριότητες για μαθητές Δημοτικού στις 27 Μαρτίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., οργανώνει τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Δάση και οικονομία», την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026 (ώρα 9:00), στο Σουφλί.

Η δράση, που απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, έχει στόχο την ανάδειξη της αξίας των δασών για το περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό περίπατο στο Δάσος της Δαδιάς ώστε να γνωρίσουν από κοντά την τοπική χλωρίδα. Θα μάθουν να αναγνωρίζουν διαφορετικά είδη φυτών και δέντρων, ενώ στη διάρκεια της διαδρομής θα συλλέξουν πεσμένα φύλλα, τα οποία θα αξιοποιήσουν αργότερα στο σχολείο τους για τη δημιουργία ενός «δασικού ημερολογίου».

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα επισκεφθούν παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών για να παρατηρήσουν με κιάλια και τηλεσκόπια τα είδη που ζουν στην περιοχή και να ενημερωθούν για τον σημαντικό ρόλο των αρπακτικών στο οικοσύστημα του δάσους. Θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά θα γνωρίσουν τη δομή του δέντρου, τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, καθώς και τους φυσικούς εχθρούς του δάσους και τους κινδύνους που το απειλούν.

Η δράση θα ολοκληρωθεί με συμβολική δενδροφύτευση, δίνοντας στους μαθητές και τις μαθήτριες την ευκαιρία να συμβάλουν ενεργά στην προστασία και την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Μετάξης, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μετάξης
Ελευθερίου Βενιζέλου 73, Σουφλί 684 00
Τ.: 25540 23700 | www.piop.gr