Αθωώθηκε τελεσίδικα εχθές στο Εφετείο ο ανήλικος πριν 5,5 χρόνια, που κατηγορήθηκε για βία και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος εκτός υπηρεσίας αστυνομικού, στα επεισόδια που είχαν συμβεί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, τον Σεπτέμβριο του 2020.
Σε χθεσινή ανάρτηση που έκανε ο δικηγόρος του, Βασίλης Παραπαγκίδης, σημειώνει με νόημα ότι όταν συνέβη το περιστατικό, «τα περισσότερα κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν οργιάσει με τη βία που άσκησαν νέοι της πόλης μας, μεταξύ αυτών και ο τότε ανήλικος. Είχαν ειπωθεί και ακουστεί πολλά, τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Παραπαγκίδης, εκφράζοντας ουσιαστικά την ικανοποίησή του για τη χθεσινή, αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, για την οποία μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια είχαν συμβεί τα ξημερώματα της 12ης Σεπτεμβρίου του 2020, όταν έξι νεαρά άτομα συνεπλάκησαν στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας με 9, επίσης νεαρούς, άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, με πολιτική περιβολή, σε βραδινή έξοδο. Οι δύο πλευρές είχαν παρουσιάσει διαφορετικά τα γεγονότα και την αιτία έναρξης της συμπλοκής.
Η υπόθεση έκλεισε εχθές στο Εφετείο, με την αθώωση του 23χρονου σήμερα νεαρού, σε βάρος του οποίου είχαν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες.
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου
Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ακούστε τον δικηγόρο, Βασίλη Παραπαγκίδη:


