Εθελοντική αιμοδοσία της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου στην Ορεστιάδα

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για ενίσχυση της τράπεζας αίματος του σωματείου – Δυνατότητα συμμετοχής και σε Διδυμότειχο και Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Νέας Ορεστιάδας, από τις 09:00 έως τις 13:00, καλώντας τις εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής να συμμετάσχουν ενεργά στη στήριξη της τράπεζας αίματος του σωματείου.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των μελών και των οικογενειών τους σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνάδελφοι των σχολείων Διδυμοτείχου, Λαβάρων και Μεταξάδων μπορούν να προσέρχονται για αιμοδοσία και στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, δηλώνοντας ότι η προσφορά τους προορίζεται για την τράπεζα αίματος της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. Αντίστοιχα, όσοι βρίσκονται στην περιοχή Αλεξανδρούπολης, μπορούν να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με αναφορά στην ίδια τράπεζα αίματος.

Η ΕΛΜΕ υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία (Φ.351.5/43/67822/Δ1/5-5-2014 και άρθρο 50 του Υπαλληλικού Κώδικα), οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται δύο ημέρες ειδικής άδειας με αποδοχές, επιπλέον της ημέρας αιμοδοσίας, είτε πρόκειται για μόνιμους είτε για αναπληρωτές.

Τέλος, γίνεται έκκληση προς τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση, τονίζοντας πως η προσφορά αίματος αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που μπορεί να σώσει ζωές.