Η Ορεστιάδα υποδέχεται φοιτητές και νέους κατοίκους με μια γιορτή συνεργασίας και γνωριμίας

«Καλώς ήρθατε στην πρώτη πόλη της Ευρώπης»: Μια εκδήλωση για την υποδοχή των νέων φοιτητών και των νέων κατοίκων

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Ορεστιάδας διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση καλωσορίσματος φοιτητών και νέων κατοίκων. Σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής, η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, από τις 18:00 έως τις 21:00, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Καλώς ήρθατε στην πρώτη πόλη της Ευρώπης», φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης. Σταθμοί ενημέρωσης, παρουσιάσεις οργανώσεων, εκθέσεις και βιωματικά εργαστήρια θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους κατοίκους να γνωρίσουν καλύτερα το πλούσιο δίκτυο συλλόγων, εθελοντικών ομάδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην Ορεστιάδα.

Ο βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της τοπικής κοινωνικής συνοχής και η ομαλή ένταξη των φοιτητών και νεοεισερχόμενων κατοίκων στην καθημερινότητα της πόλης. Παράλληλα, η εκδήλωση θα προβάλει την εθελοντική δράση, τις πολιτιστικές δραστηριότητες και τις επαγγελματικές δυνατότητες που διαθέτει η Ορεστιάδα, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2025 στο email [email protected].