Την άμεση κινητοποίηση των πολιτών ζητά η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθώς καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις σε μονάδες αίματος.
οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι, ενώ η έλλειψη γίνεται πιο αισθητή λόγω της αυξημένης κινητικότητας των πολιτών αλλά και της επανέναρξης των προγραμματισμένων χειρουργείων.
Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση για τις ομάδες αίματος Ο αρνητικό και Α αρνητικό, που βρίσκονται σε οριακά χαμηλά επίπεδα. Όπως επισημαίνεται, το αίμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να προσφέρει στον συνάνθρωπό του και πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο τη στιγμή της ανάγκης.
Ώρες και σημεία αιμοδοσίας:
– Αιμοδοσία ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης
Κυριακή έως Παρασκευή: 08:30 – 14:30
Απογεύματα Τετάρτης, Σαββάτου, Κυριακής & αργιών: 17:30 – 20:30
– Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης (απέναντι από τον φάρο)
Σάββατο πρωί: 08:30 – 13:30
Με την προσφορά αίματος, κάθε πολίτης μπορεί να σώσει ζωές και να συμβάλει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τοπικής κοινωνίας.



