Επανέναρξη των νέων δρομολογίων τρένων Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας

Ξεκίνησαν τα νέα δρομολόγια των τρένων με καθυστερήσεις και ελλείψεις – Αναλυτικά το πρόγραμμα δρομολογίων για όλο τον Έβρο

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου τα σιδηροδρομικά επιβατικά δρομολόγια στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα και επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη, κατόπιν αποκατάστασης γραμμής και εξασφάλισης της κυκλοφορίας από τον Διαχειριστή Υποδομής Ο.Σ.Ε.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που υπήρχαν μετά την επανέναρξη των δρομολογίων καθώς και την καθυστέρηση που υπήρξε στο πρώτο τρένο που έφτασε τη Δευτέρα 21 Οκτώβρη στην Ορεστιάδα με κλιμάκια τόσο του ΟΣΕ, της Hellenic Train, όσο και της κυβέρνησης. Οι εκπρόσωποι τόσο της κυβέρνησης, όσο και των εταιρειών εντόπισαν μετά από εξονιχιστικό έλεγχο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στις διαβάσεις και πήραν άμεσα μέτρα για την ομαλή λειτουργία της γραμμής και την ασφάλεια των επιβατών.

Μεγάλη δυσανασχέτηση υπήρχε από τους πολίτες του βορείου Έβρου η μη λειτουργία του τρένου στη γραμμή Ορεστιάδα – Ορμένιο, η οποία συνεχίζεται να καλύπτεται από λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας, εξαιτίας της εξαίρεσης κάποιων χωριών από το τοπικό δρομολόγιο (Καβύλη, Μαράσια και Δίλοφος). Βέβαια αυτό δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο σε αυτό το τμήμα.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται πλεόν έχουν ως εξής:
Η αμαξοστοιχία 1680 θα αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 05:15 με τελικό προορισμό την Ορεστιάδα στις 06:53
Η αμαξοστοιχία 1681 θα αναχωρεί από την Ορεστιάδα στις 07:10 με τελικό προορισμό στην Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 09:11
Η αμαξοστοιχία 1682 θα αναχωρεί από την Αλεξανδρούπολη (Λιμάνι) στις 15:20 με τελικό προορισμό την Ορεστιάδα στις 17:13.
Η αμαξοστοιχία 1683 θα αναχωρεί από την Ορεστιάδα στις 18:49 με τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη (κεντρικός) στις 20:35.

Επίσης , στο τμήμα μεταξύ Ορεστιάδα – Ορμένιο – Ορεστιάδα τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται με λεωφορεία έχουν ως εξής:

Από Δευτέρα έως Κυριακή
1682 (Ορεστιάδα – Ορμένιο / ώρα αναχώρησης 17:40) με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς:
Νέα Βύσσα 17:55 / Καστανέαι 18:05 / Δίκαια 18:25 και άφιξη στο Ορμένιο στις 18:35.

Αντιστοίχως, το δρομολόγιο 1683 (Ορμένιο – Ορεστιάδα / ώρα αναχώρησης 17:50) με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς:
Δίκαια 18:00 / Καστανέαι 18:20 / Νέα Βύσσα 18:30 και άφιξη στην Ορεστιάδα στις 18:45.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια συμβουλευτείτε τα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών) καθώς επίσης και την εφαρμογή OSE Railways για συσκευές Androids.

Παρακάτω ένα βίντεο από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα: