Έρχεται η 14η Μανιταρογιορτή στο Δάσος Δαδιάς

Το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 14η Μανιταρογιορτή στο δάσος της Δαδιάς, ένας θεσμός που έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους. Στο κάλεσμά του, ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ακρίτας Δαδιάς προσκαλεί το κοινό και φέτος στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με άρωμα μανιταριού!

“Αδράξτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε μαζί μας τον μαγικό μικρόκοσμο των μανιταριών & να γευτείτε εκλεκτά μανιταροεδέσματα!” αναφέρει ο Σύλλογος.

Στις 10:30 το πρωί, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Ενημέρωσης Δαδιάς για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση του δάσους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις και ταυτοποιήσεις μανιταριών. Στη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μανιταρογεύματα, ενώ το απόγευμα, στην αυλή του ξενοδοχείου Forest Inn, θα ακολουθήσει ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Αφρόκρεμα_the_band.

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από παράλληλες δραστηριότητες, όπως παιδικό εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, face painting, land art, καθώς και θεατρικές παραστάσεις, όπως το κουκλοθέατρο «Όταν τα δέντρα μιλούν». Επίσης, προσφέρονται δραστηριότητες όπως τοξοβολία, ισορροπία σε slack line jungle και zip line για τους πιο περιπετειώδεις.

Η Μανιταρογιορτή του Δάσους Δαδιάς έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που προσελκύει λάτρεις της φύσης και της γαστρονομίας από όλη την Ελλάδα, προβάλλοντας τη βιοποικιλότητα της περιοχής και προωθώντας την ευαισθητοποίηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του διημέρου αναλυτικά:

Η γιορτή αποτελεί μία συνδιοργάνωση από:
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Δήμο Σουφλίου, Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου & Δαδιάς-Ο.ΦΥ.Π.Ε.Κ.Α