Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πρόεδρος ξανά ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο 100% της επικράτειας ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ποσοστό 59,92%, ενώ ο Χάρης Δούκας 40,08%

Νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη προκύπτει με βάση τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με στόχο την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Συγκεκριμένα, στο 100% της επικράτειας ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε ποσοστό 59,92%, ενώ ο Χάρης Δούκας 40,08%

Τα εκλογικά αποτελέσματα

Οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με στόχο την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος έκλεισαν στις 19:30, καθώς δόθηκε παράταση μισής ώρας για να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι. 

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου στις 22.20 μ.μ. και επισφραγίστηκε η μεγάλη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Συγκεκριμένα, στο 100% της επικράτειας:

Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)

Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)

Έγκυρα 209.969

Άκυρα/ λευκά: 3.032

Άκυρα: 1.635

Λευκά: 1.397

Η τελική συμμετοχή ήταν κατά περίπου 28,5% μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, καθώς συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον πρώτο γύρο ψήφισαν 303.223.  Αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι όλες οι περιφέρειες ψήφισαν υπέρ του Ανδρουλάκη εκτός από την Ήπειρο.

Τα αποτελέσματα στο Έβρο

Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πρώτος με μικρή διαφορά αναδείχθηκε ο Χάρης Δούκας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ψήφισαν: 2.681 (1.148 λιγότεροι σε σχέση με τον α΄ γύρο)

Δούκας 50,78% (1.342 ψήφοι)
Ανδρουλάκης 49,22 % (1.301 ψήφοι)

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, o κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση.

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι προχωράμε όλοι μαζί. 

Από τα γραφεία του μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Καταφέραμε σε 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, με ενότητα, με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Τηλεφωνικά επικοινώνησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την επανεκλογή του.

Το κίνημα μας έχει χρέος να δώσει ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ανέφερε υπογραμμίζοντας πως « είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη .

Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο μεγάλο αγώνα να νικήσουμε την ΝΔ και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί σε νέους αγώνες και νέες προσπάθειες , ένα νέο ταξίδι αρχίζει και μαζί μπορούμε ενωμένοι και δυνατοί να καταφέρουμε νέες νίκες » ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης και ευχαρίστησε όλους τους συνυποψηφίους του υπογραμμίζοντας πως με την στάση τους έδειξαν πως το κόμμα διαθέτει ποιοτικά στοιχεία.