Έρχεται ο νυχτερινός αγώνας “TRIGONO TRAIL RUN”

Εκδήλωση TRIGONO TRAIL RUN από τον Περιπατικό κ Φυσιολατρικό όμιλο “ΔΡΥΜΟΣ” Πενταλόφου

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, στις 18:00, θα διεξαχθεί το συναρπαστικό “TRIGONO TRAIL RUN”, έναν νυχτερινό αγώνα μήκους 16 χλμ., που διεξάγεται σε μονοπάτια του εντυπωσιακού Δασικού Συμπλέγματος Τριγώνου, στο βορειότερο σημείο του Νομού Έβρου.

Ο αγώνας ξεκινά στο καταφύγιο του «ΔΡΥΜΟΥ» και ολοκληρώνεται υπό συνθήκες έλλειψης φωτός, καθιστώντας τη χρήση φακού κεφαλής και εφεδρικών μπαταριών απαραίτητη για όλους τους συμμετέχοντες. Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη με κόκκινα ανακλαστικά, ώστε να διαγράφεται καθαρά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μετά τον τερματισμό, θα απολαύσουμε ένα παραδοσιακό Θρακιώτικο γλέντι, με φασολάδα και γίδα βραστή, ακολουθούμενο από διανυκτέρευση στο καταφύγιο (με περιορισμένες θέσεις) ή κατασκήνωση στον προαύλιο χώρο.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 09:00, ξεκινά μια πεζοπορική διαδρομή μήκους 12 χλμ., που θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τις ομορφιές του δάσους και τα τοπικά αξιοθέατα, όπως τα ερείπια του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και τον Βράχο της Γονιμότητας.

Το Δασικό Σύμπλεγμα Τριγώνου αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Ροδόπης, καλύπτοντας 102.000 στρέμματα και περιλαμβάνει πλούσια χλωρίδα, με πέντε είδη δρυός και άλλες σημαντικές φυτικές ποικιλίες, όπως ο γαύρος, ο φράξος, και η κρανιά. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης πολλά είδη πανίδας, όπως αγριόχοιρους, ζαρκάδια, τσακάλια και λαγούς.

Ελάτε να τρέξετε ή να πεζοπορήσετε και να γνωρίσετε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του Τριγώνου, σε έναν περιπετειώδη αγώνα και μια μοναδική εμπειρία κοντά στη φύση.

Για εγγραφές και πληροφορίες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: Εγγραφή εδώ.