Ξεκινά «το λίφτινγκ» στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Προσλήψεις ζητούν οι εργαζόμενοι με τις λίστες χειρουργείων να ξεπερνούν τις 100.000

Εργασίες για να διορθωθούν τα πατώματα των κλινικών του ΠΓΝΑ τα οποία βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, ύστερα από την χρηματοδότηση 13 εκ. ευρώ που έλαβε το Νοσοκομείο από το ταμείο Ανάκαμψης.


«Θα μπούμε σε μια δυσλειτουργία γιατί θα αλλάζουμε κλινικές θα μετακομίζουμε κατά διαστήματα, αλλά θεωρώ πως ήταν απαραίτητο να γίνει,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Διοίκηση του νοσοκομείου Χριστόδουλος Μεντίζης, ενώ υποστήριξε πως «παραμένουν οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε βοηθητικό και σε τραυματιοφορείς ενώ μακραίνουν και λίστες αναμονής στα χειρουργεία».


Ο κ. Μεντίζης, σημείωσε πως σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Περιφέρειας καταγράφηκαν εκ νέου τα διαχρονικά προβλήματα με την ελπίδα πως σύντομα θα δοθούν και οι λύσεις.
Οσο αφορά το θέμα με τους τραυματιοφορείς και τις τραπεζοκόμους, ο κ. Μεντίζης είπε, πως ακυρώθηκε η απόφαση από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να προσληφθεί άνω των 55 χρόνων προσωπικό μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ και πρόσθεσε: «αυτό θα μας έδινε μια δυνατότητα ενίσχυσης κάτι το οποίο είχε προγραμματισθεί από το νοσοκομείο και τις Διευθύνσεις μας, αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε και έτσι περιμένουμε την εντολή από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών για να προστεθούν κάποια άτομα.»


Στο θέμα της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων ο κ. Μεντίζης είπε πως η πίεση είναι μεγάλη στο προσωπικό το οποίο έχει δηλώσει να δουλεύει το πρωί και το απόγευμα και έκανε λόγο για «δυναμική η οποία αναπτύσσεται σε βάρος των πολιτών οι οποίοι υποχρεούνται να πληρώσουν».
«Οι λίστες χειρουργείων καταγεγραμμένα στα νοσοκομεία αυτήν
την στιγμή ξεπερνούν τις 100.000», κατέληξε.

Πηγή: Ερτ Ορεστιάδας