Πρόβλημα με τις ζωονόσους: Πρόσληψη15 κτηνιάτρων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Οι πέντε θέσεις αφορούν τον Ν. Έβρου και συγκεκριμένα Ορεστιάδα & Αλεξανδρούπολη

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα που παρατηρούνται με τα κρούσματα ζωονόσων, προβληματίζουν άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τις τοπικές αρχές. Ιδιαίτερα στον Έβρο, με τα τελευταία κρούσματα ευλογιάς των προβάτων και την εξολόθρευση κοπαδιών που βρέθηκαν μολυσμένα ζώα, ο φόβος για το μέλλον της κτηνοτροφίας είναι έντονος.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν προσλήψεις κτηνιάτρων για δώδεκα μήνες, με δυνατότητα επέκτασης των συμβάσεων για περισσότερο χρόνο εάν αυτό είναι χρειάζεται για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 15 ατόμων και συγκεκριμένα δέκα ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης του Προγράμματος που αφορά την επιτήρηση των τεσσάρων εξωτικών νοσημάτων (Οζώδη Δερματίτιδα Βοοειδών, Ευλογιά του Προβάτου, Αφθώδη Πυρετό και Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών) και πέντε ατόμων για την υλοποίηση, από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Τμήματα Κτηνιατρικής) των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας, Έβρου και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Προγράμματος επιζωτιολογικής επιτήρησης, πρόληψης και ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Μία θέση στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης, για το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων (TADS)» και τέσσερις θέσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ορεστιάδας, δύο το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων (TADS)» και δύο για το Πρόγραμμα «Επιζωτιολογικής Επιτήρησης Πρόληψης και Ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων».

Δύο θέσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας, δηλαδή από μία για το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων (TADS)» και για το Πρόγραμμα «Επιζωτιολογικής Επιτήρησης Πρόληψης και Ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων».

Δύο θέσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Καβάλας, για το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων (TADS)».

Δύο θέσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ξάνθης για το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων. Τέσσερεις θέσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης, δύο για το πρόγραμμα «Επιτήρησης των τεσσάρων διασυνοριακών (εξωτικών) νοσημάτων (TADS)» και δύο για το πρόγραμμα «Επιζωτιολογικής Πρόληψης και Ελέγχου της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων».

Όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν σύμβαση διάρκειας 12 μηνών με δυνατότητα παράτασης εφόσον συνεχίζονται οι επιτακτικές ανάγκες για την προφύλαξη και προστασία της Δημόσιας Υγείας και της Υγείας του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου της Χώρας.

Να σημειωθεί για την ακριβή προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση στους διαδικτυακούς τόπους της Περιφέρειας ΑΜΘ