Σεμινάριο πυροπροστασίας για αγρότες και κτηνοτρόφους της Θράκης

Το FIREWISE στοχεύει να υποστηρίξει την πυροπροστασία της κοινότητας της Θράκης αποτελώντας την αρχή για τη βιωματική εκπαίδευση αγροτών & κτηνοτρόφων

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας προσκαλεί στο 2ο workshop που διοργανώνει με αφορμή το έργο FIREWISE!

Το έργο FIREWISE στοχεύει να υποστηρίξει την πυροπροστασία της κοινότητας της Θράκης, αποτελώντας την αρχή για τη βιωματική εκπαίδευση των χρηστών του αγροτοδασικού οικοσυστήματος. Εκπαιδεύει αγρότες και κτηνοτρόφους σε βασικές γνώσεις πυροπροστασίας και εγκαινιάζει μια νέα εποχή εκπαίδευσης ενηλίκων με επίκεντρο την κοινότητα και τον πολίτη. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και να βελτιώσει την ανθεκτικότητα της κοινότητας στην περιοχή της Θράκης.

Στο 2ο workshop, θα έχετε την ευκαιρία να:

  • Εμβαθύνετε στις τεχνικές πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών,
  • Μάθετε νέες πρακτικές για την ασφαλή διαχείριση του αγροκτήματός σας,
  • Αναπτύξετε ένα πλήρες σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης,
  • Συμμετάσχετε σε πρακτικές ασκήσεις και επιδείξεις πεδίου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024
ΩΡΑ: 09.00 π.μ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ώρες
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκορδοπαραγωγών Ξυλαγανής – Ξυλαγανή Κομοτηνής
Email ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected]

Για να συμμετάσχετε, μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή να σκανάρετε το QR code που θα βρείτε στην εικόνα της εκδήλωσης, για να μας καλέσετε. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή στο σεμινάριο.

Μετά το πέρας του workshop οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://emtinstitute.gr/firewise

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (eMT Institute)

Το eMT Institute ιδρύθηκε το 2022 με σκοπό να «ενώσει» τα μέλη του σε ένα απώτερο στόχο για τον τόπο μας: τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προτύπου ανάπτυξης που θα κινητοποιεί τους ανθρώπινους πόρους, θα αναγνωρίζει, θα αξιοποιεί και θα προωθεί τον περιβαλλοντικό, αγροτικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής της Θράκης.

Βασικοί πυλώνες στόχευσης του Ινστιτούτου είναι οι εξής:

  • Καινοτομία
  • Επιχειρηματικότητα
  • Βιώσιμο περιβάλλον
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Εθελοντισμός
  • Εκπαίδευση

Το έργο “FIREWISE: Farmers in Resilient Engagement for Wildfire Sustainability and Education” είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (2023-2-EL01-KA210-ADU-000176579) και επιχορηγείται μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.