Ξεκίνησε η κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σε εφαρμογή τέθηκε από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το Πρόγραμμα «ΟΙΚΟΘΕΝ», που αφορά στην κατ΄ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών.

Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών, διευκολύνοντάς τους να λαμβάνουν τις θεραπείες τους στο περιβάλλον του σπιτιού τους με λιγότερες αναμονές και ταλαιπωρία για τους ίδιους και τους φροντιστές τους, αλλά παράλληλα και στο να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και στην καλύτερη διαχείριση πόρων.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για όλους εμάς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα ΟΙΚΟΘΕΝ, που αφορά στην κατ’ οίκον θεραπεία ογκολογικών ασθενών» δήλωσε ο Διοικητής του ΠΓΝΑ κ. Ευάγγελος Ρούφος.

Ο κ. Ρούφος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή ΕΣΥ Παθολογικής Ογκολογίας κ. Κυριάκο Αμαραντίδη και τη Νοσηλεύτρια ΠΕ κα Αναστασία Γεωργιάδου, που με την προσπάθειά τους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της πρώτης χορήγησης κατ΄ οίκον θεραπείας σε ασθενή.

Η γεωγραφική αλλά και η θεματική επέκταση του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ αποτελεί τον επόμενο στόχο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.