Καλύφτηκαν οι θέσεις στη νεοσύστατη σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ που θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά στο Διδυμότειχο

100 φοιτητές θα υποδεχτεί το τμήμα

Τα πρώτα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για ένα εγχείρημα που μόλις τώρα ξεκινά και κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη. Τα νούμερα «γεμίζουν» ικανοποίηση και «τροφοδοτούν» ελπίδες για μια καλή αρχή που μπορεί να έχει ευοίωνη πορεία.

Το στοίχημα της ίδρυσης και λειτουργίας της σχολής ψυχολογίας στο ακριτικό Διδυμότειχο είναι μεγάλο και επιβάλλεται εκ των πραγμάτων να στεφθεί με επιτυχία, ιδίως μετά το «φιάσκο» της σχολής νοσηλευτικής που δεν κατάφερε επί 17 χρόνια να λύσει σημαντικά και αυτονόητα προβλήματα με συνέπεια να βάλει λουκέτο και να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Τα αποτελέσματα με βάση το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν στο μηχανογραφικό οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για να σπουδάσουν στη σχολή ψυχολογίας στην πόλη των Κάστρων «γεννούν» αισιοδοξία, καθώς καλύφτηκαν και οι 100 θέσεις που έχουν προβλεφτεί και μάλιστα με έναν φοιτητή περισσότερο λόγω ισοβαθμίας, συνεπώς στη σχολή θα εισαχθούν 101 φοιτητές και επιπλέον 5 από ειδικές κατηγορίες.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα θα δώσει το έναυσμα στην τοπική κοινωνία να αξιοποιήσει την ευκαιρία δυναμικά και προς τη σωστή κατεύθυνση ανάπτυξης που τόσο πολύ προσδοκά και επιθυμεί, σε μια γενικότερη προσπάθεια αναστροφής της ερημοποίησης και της εγκατάλειψης της περιοχής.

Φυσικά, δεν πρέπει στη θετική αυτή προοπτική να επαναληφτούν τα ίδια λάθη με την σχολή νοσηλευτικής, το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και η νέα σχολή να παραμείνει και να εδραιωθεί, αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς και αρχές πρέπει να δράσουν συντονισμένα και στοχευμένα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε η σχολή να αποκτήσει μόνιμες εγκαταστάσεις σε χώρους που ενδείκνυνται για σπουδαστές και η προσωρινή στέγη του δημαρχιακού καταστήματος, όντως να είναι μια προσωρινή λύση και σε λίγα χρόνια οι φοιτητές να έχουν την πανεπιστημιούπολη που θα τους φιλοξενεί έχοντας κάνει παράλληλα πραγματικότητα την 5η έδρα του ΔΠΘ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος είναι η πρώτη χρονιά που τα Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος σε Καβάλα, Δράμα και Διδυμότειχο ανήκουν πλέον στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.