2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογραφοθεραπείας σας περιμένει και πάλι στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης να απολαύσετε ταινίες μικρού μήκους και να “αγκαλιάσετε” πτυχές του εαυτού σας!

Στο διήμερο εκδηλώσεων θα γνωρίσετε το εργαλείο της Κινηματογραφοθεραπείας, τόσο σε αυτογνωσιακό όσο και και σε επιστημονικό επίπεδο. Μέσα από ταινίες, βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις, θα ανακαλύψετε σταδιακά πως ο κινηματογράφος επιδρά πάνω σας.

Η Κινηματογραφοθεραπεία ως τόπος, όπου η τέχνη του κινηματογράφου εφάπτεται με τις πρακτικές της ψυχοθεραπείας, θέτει στο επίκεντρο εσάς και την εμπειρία σας, και όχι την σκηνοθετική πρόθεση. Η θέαση ταινιών αποτελεί εφαλτήριο για την ψυχική ανάπτυξη και την αυτο-εξερεύνησή σας, που βέβαια στο φεστιβάλ θα προσανατολιστεί στην αυτογνωσία, καθώς ο σκοπός δεν είναι η ψυχοθεραπεία. Από το βιωματικό εργαστήριο θα φύγετε έχοντας αποκτήσει έναν ακόμη τρόπο πρόσβασης στην οθόνη της ψυχής σας, ενώ θα έχετε εμπλουτιστεί με προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες διαχείρισης απρόσκοπτων αλλαγών.

Μάλιστα, φέτος η στρογγυλή τράπεζα θα εστιάσει στα κινηματογραφικά είδη και τα οφέλη τους για την ψυχική υγεία. Μαζί με τους προσκεκλημένους, τον αναπλ. καθ. Ιωάννη Σκοπετέα (ακαδ. υπεύθυνο των προγραμμάτων Κινηματογραφοθεραπείας στο ΚΔΒΜ του ΕΚΠΑ), την ψυχολόγο Μαρία Μαυρίδου (απόφοιτο των εν λόγω προγραμμάτων) και την Δρ. Λίλιαν Τσιαβού (συγγραφέα και εισηγήτρια των προγραμμάτων), θα συζητήσουμε για το πιθανό ψυχικό προφίλ του κοινού που ψυχαγωγείται με κωμωδίες, θρίλερ κτλ.

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Cinematherapy Festival πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ΑΜΚΕ Μέθεξις και την Coach Your Vision, με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, του Κύκλοτρου, του Alexandroupoli In Motion και του Phychologynow.gr.