250 νέοι συνοριοφύλακες έρχονται στον Έβρο από το νέο έτος

250 συνοριοφύλακες θα προστεθούν, από το νέο έτος, κατά μήκος των συνόρων του Έβρου, ενώ με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται και η επέκταση του φράχτη, ανακοίνωσε την Παρασκεύη 16 Δεκεμβρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

«Δύο είναι οι προτεραιότητές μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το 2023: η διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας μας από την απειλή των παράνομων μεταναστών και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έδωσε επίσης έμφαση στο Σχέδιο «Ακρίτας», επισημαίνοντας ότι «μόνο το 2022 έχει αποτραπεί η είσοδος σε 250 χιλιάδες παράνομους μετανάστες ενώ έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.200 διακινητές».

«Επεκτείνουμε τον φράχτη σε όλο το μήκος των συνόρων στον Έβρο, αναβαθμίζουμε τα συστήματα ηλεκτρονικής επιτήρησης και προσθέτουμε ακόμη 250 νέους συνοριοφύλακες τις ερχόμενες εβδομάδες. Οι διαδικασίες για την επέκτασή του προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και όπως αποφασίστηκε τα πρώτα 35 χλμ. θα γίνουν με εθνικούς πόρους με τη μέθοδο της πρόσκλησης των μεγάλων εταιρειών. Στόχος μας είναι η όλη διαδικασία ανάθεσης να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο. Τις επόμενες εβδομάδες κιόλας αναμένεται το πλήρες σχέδιο, αλλά και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του που θα παρουσιάσουμε», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.