24ωρη πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 28 Φεβρουαρίου

Πανελλαδική 24ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την 24ωρη πανελλαδική απεργία. Ανάμεσα στα αιτήματά των εργαζομένων είναι οι αυξήσεις, η επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αλλά και η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: 

«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στην πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση και συνεχίζοντας έναν χρόνο, μετά το έγκλημα των Τεμπών, την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών υπευθύνων».

Στα αιτήματα που διατυπώνονται στην ανακοίνωση είναι οι «πραγματικές αυξήσεις 10%» και τα «ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας». Ακόμα, «να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης, να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η προϋπηρεσία της διετίας 2016-2017, να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ».

«Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να φτιαχτούν όλες οι αναγκαίες υποδομές», καταλήγει ενώ επισημαίνει ότι η απεργία καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.